ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενημέρωση πολιτικών αρχηγών από Πρόεδρο και σύσκεψη με επιστημονική ομάδα

Ενημέρωση πολιτικών αρχηγών από Πρόεδρο και σύσκεψη με επιστημονική ομάδα

Σύσκεψη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων συγκάλεσε για την Πέμπτη 23 Απριλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο της οποίας θα προβεί σε ενημέρωση σε σχέση με τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τον προγραμματισμό για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων όταν δώσει το πράσινο φως η επιστημονική ομάδα, το σχεδιασμό της κυβέρνησης για επανεκκίνηση της οικονομίας και όποιο άλλο θέμα προκύπτει που αφορά τον κορωνοϊό, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος.

Σύμφωνα με τον κ. Κούσιο, η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, θα πραγματοποιηθεί, στο Προεδρικό Μέγαρο, στις 11.30 το πρωί της Πέμπτης, ενώ την προηγούμενη ημέρα, δηλαδή την Τετάρτη, 22 Απριλίου, στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί, στο Προεδρικό, σύσκεψη της επιστημονικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό και των αρμόδιων Υπουργών, υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

"Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνεδρία της επιστημονικής ομάδας και των αρμόδιων Υπουργών για  να αποφασιστεί τι θα κάνει το κάθε Υπουργείο και πώς θα προχωρήσει η χαλάρωση των μέτρων", είπε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος.

Σε ό,τι αφορά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανέφερε πως "ο Πρόεδρος θα τους ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατεί και τις εξελίξεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το πού βρισκόμαστε".
 
"Θα γίνει ενημέρωση για τις εξελίξεις, για τις αξιολογήσεις, για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για επανεκκίνηση της οικονομίας και ό,τι άλλο θέμα προκύπτει που αφορά τον κορωνοϊό", σημείωσε.

Είπε ακόμη πως "πρέπει την ώρα που θα είμαστε έτοιμοι να χαλαρώσουμε τα μέτρα να ξέρουμε τι χαλαρώνουμε. Γίνεται προγραμματισμός αυτή τη στιγμή για το πώς προχωρούμε την ώρα που θα μας δώσουν το πράσινο φως από την επιστημονική ομάδα του Υπουργείου Υγείας και το ποια είναι τα βήματα που κάνουμε".
 
Ο κ. Κούσιος επεσήμανε πως με βάση τον προγραμματισμό και εφόσον υπάρξει το πράσινο φως από τους επιστήμονες θα ανοίξουν σιγά-σιγά οι επιχειρήσεις, με πρώτες κατά προτίμηση αυτές που είναι σε εξωτερικούς χώρους, και όπου δεν παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση ατόμων, ενώ, όπως σημείωσε, θα πρέπει να λαμβάνονται επίσης ταυτόχρονα προφυλακτικά και υγειονομικά μέτρα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει εξάλλου την Τρίτη του Πάσχα ευρείες συσκέψεις με επαγγελματικούς συνδέσμους και κοινωνικούς εταίρους για θέματα οικονομίας, στην παρουσία αρμοδίων Υπουργών.
 
Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα προεδρεύσει στις 9.30 το πρωί της Τρίτης, σύσκεψης με ΚΕΒΕ, ΟΕΒ, ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ, ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ. Επίσης στις 11 το πρωί της ίδιας ημέρας θα προεδρεύσει σύσκεψης με ΕΤΕΚ, Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, και Σύνδεσμο Μεγάλων Αναπτύξεων.

Από ΚΥΠΕ 
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top