ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικοινοτικό νοσοκομείο εντός των Βαρωσίων, προτείνει το κόμμα Αναγέννησης

Δικοινοτικό νοσοκομείο εντός των Βαρωσίων, προτείνει το κόμμα Αναγέννησης

Επικρίσεις για την πολιτική της «κυβέρνησης» να προχωρήσει σε ανέγερση νέου νοσοκομείου πανδημίας, ενώ δεν έχει οικονομικές δυνατότητες, διατύπωσε ο αντιπρόεδρος του Κόμματος Αναγέννησης, προτείνοντας δύο επιλογές.

Η πρώτη είναι να μετατραπεί σε νοσοκομείο πανδημίας ένα κτίριο που θα θεωρηθεί κατάλληλο στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και  πό τις δύο κοινότητες, και η δεύτερη επιλογή να μετατραπεί σε νοσοκομείο πανδημίας το κτίριο που βρίσκεται δίπλα στο Beach Club που χρησιμοποιείται ως φοιτητική εστία του «πανεπιστημίου» ανατολικής Μεσογείου (στην Αμμόχωστο) και ανακαινίστηκε ως λέσχη αξιωματικών. 
 
Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο ο Αζέρ Οζκάν σε γραπτή του δήλωση επέκρινε την «κυβέρνηση» ότι δεν διαθέτει κάποιο βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο οικονομικό πρόγραμμα και η μόνη της ελπίδα είναι τα χρήματα που θα έρθουν από την Τουρκία. Όταν αργούν τα χρήματα, χαλάει η ψυχολογία της «κυβέρνησης», ανέφερε.
 
Όπως είπε, το κόστος ανέγερσης θα ανέλθει στα 35 εκ ΤΛ, αλλά οι δυνατότητες που υπάρχουν δεν επιτρέπουν αυτή την στιγμή την ανέγερσή του.
 
Στο μεταξύ και η «Συμμαχία Ανεξαρτησίας» (ΣΣ: μια εθνικιστική οργάνωση) πρότεινε επίσης τη μετατροπή του ξενοδοχείου Λήδρα Πάλας σε νοσοκομείο πανδημίας και για τις δύο κοινότητες.
 
Για την αποδοχή φαρμάκων από την ε/κ πλευρά (για την οποία δέχθηκε έντονη κριτική ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιτζί) η εν λόγω οργάνωση ανάφερε σε γραπτή ανακοίνωση ότι έγινε με καλή θέληση για να αποτελέσει έναυσμα για καλές σχέσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές. «Αν οι πλευρές έχουν πράγματι τέτοια θέληση, η Συμμαχία μας προβαίνει σε έκκληση για να ανοίξουν το ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας για χρήση ως κοινό νοσοκομείο και των δύο πλευρών για τους ασθενείς που υποφέρουν από τον κορωνοϊό».
 
Δηλώνει ωστόσο ότι ο Τ/κ ηγέτης έπρεπε να είχε ενημερώσει την «κυβέρνηση» για την πρωτοβουλία να αποδεχθεί ιατρική βοήθεια από τους Ε/κ και να είχε λάβει την έγκρισή της.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



LIVE - Δημοτικές Εκλογές: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE - Δημοτικές Εκλογές: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top