ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τα νέα δεδομένα και οι προβληματισμοί των ειδικών - Εξελίξεις στην οικονομία και αποφάσεις για χαλάρωση των μέτρων

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τα νέα δεδομένα και οι προβληματισμοί των ειδικών - Εξελίξεις στην οικονομία και αποφάσεις για χαλάρωση των μέτρων

Σχετικά καλά τα νέα ήταν και χθες Πέμπτη (16/04), αφού συνεχίζεται η πτωτική τάση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων με κορωνοϊό και φαίνεται η επιπεδοποίηση της καμπύλης να συνεχίζεται, παρά τις σταδιακές αυξήσεις που υπήρξαν. Εντούτοις, υπάρχει και ένας μικρός προβληματισμός.

Του Γιώργου Τάττη

Όπως ανακοινώθηκε, μετά από εργαστηριακούς ελέγχους και δειγματοληψίες επιβεβαιώθηκαν 20 νέα κρούσματα του ιού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 735.

Τα εν λόγω κρούσματα βρέθηκαν στο πλαίσιο 2.905 εργαστηριακών εξετάσεων.

Όμως, ακόμη πρέπει να περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχτεί η πορεία της μεγάλης δειγματοληπτικής έρευνας σε επαγγελματίες που είχαν εκτεθεί σε κοινό, που αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη του μήνα. Όπως ενημέρωσαν οι ειδικοί, από 1.742 τεστ που έγιναν έχουν εντοπιστεί άλλα 10 κρούσματα. Αν και οι αριθμοί που παρατηρούνται καθημερινά για την εν λόγω έρευνα δεν είναι σημαντικά υψηλοί, εντούτοις, δεν δεικνύουν και μεγάλη ασφάλεια, με τους ειδικούς να βρίσκονται σε εγρήγορση.

Στο μεταξύ, τα δύο μέλη της Επιδημιολογικής Ομάδας, καθώς και ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης στο διάγγελμά του, εξακολουθούν να υπενθυμίζουν στον κόσμο να μην ‘παρεκτραπεί’ το επόμενο διάστημα, ιδίως λόγω Πάσχα. Εάν κάτι τέτοιο συμβεί, τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα υπάρξουν εμπόδια στην πρόοδο και θα επανέλθουμε εκ νέου σε υψηλότερους αριθμούς κρουσμάτων.

Σήμερα Παρασκευή (17/04) αναμένονται και τα υπόλοιπα αποτελέσματα από μία επίσης μεγάλη δειγματοληπτική έρευνα που γίνεται σε Επαγγελματίες Υγείας. Υπενθυμίζεται ότι με βάση την νέα επιδημιολογική έρευνα που δημοσιεύτηκε χθες Πέμπτη, σχεδόν το 23% των κρουσμάτων είναι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, κάτι που αποδεκνύει ότι ακόμη δεν έχει βρεθεί η φόρμουλα να προστατευτούν τα δημόσια νοσηλευτήρια. Κάτι το οποίο προβληματίζει και πολύ κόσμο, εξού και η ανακοίνωση του ΟΚΥπΥ που στόχο είχε να καθησυχάσει το κοινό και να ενημερώσει ότι τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών είναι ασφαλή και ‘ετοιμοπόλεμα‘.

Τέλος, οι διεργασίες σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο συνεχίζονται. Ενώ τα κόμματα εξακολουθούν να διαβουλεύονται για το αναβληθέν νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ήδη ανακοινώσει σύσκεψη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων για την άλλη βδομάδα, την Πέμπτη (26/04). Θα προηγηθεί φυσικά, μία μέρα πριν, σύσκεψη με την Επιδημιολογική Ομάδα.

Αμέσως μετά αναμένονται και οι πρώτες αποφάσεις που αφορούν στον προγραμματισμό για χαλάρωση των μέτρων, ενδεχόμενες παρατάσεις και ο σχεδιασμός για ανάκαμψη της οικονομίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top