ΔΙΕΘΝΗ

Αγωνία μήπως το άνοιγμα πολιτειών του νότου προκαλέσει νέο κύμα πανδημίας στις ΗΠΑ

Αγωνία μήπως το άνοιγμα πολιτειών του νότου προκαλέσει νέο κύμα πανδημίας στις ΗΠΑ

Το μείγμα της προσπάθειας αφενός για αντιμετώπιση της πανδημίας με τον προεκλογικό αγώνα για την ανάδειξη του νέου προέδρου των ΗΠΑ, σε λιγότερους από 7 μήνες, αποδεικνύεται μάλλον δύσκολο, καθώς όλο και πιο πολλές από τις κινήσεις του Λευκού Οίκου επικρίνονται ως προεκλογικές.

 
Μία από αυτές είναι το προεδρικό διάταγμα που θα υπογράψει σήμερα ο πρόεδρος Τραμπ, για πάγωμα των αιτήσεων για μόνιμη παραμονή στις ΗΠΑ, τη λεγόμενη πράσινη κάρτα, για να ενισχυθούν οι Αμερικανοί εργαζόμενοι, Στην πραγματικότητα ο αριθμός των επηρεαζομένων είναι μικρότερος των 100.000 και μάλιστα μεγάλος αριθμός από αυτούς εργάζεται ήδη νόμιμα στις ΗΠΑ. Ενώ ούτως ή άλλως οι υπηρεσίες μετανάστευσης δεν λειτουργούν εδώ και μέρες.
 
Στο ίδιο μήκος κύματος και η αμφιλεγόμενη υποστήριξη προς την απόφαση του στενού του συμμάχου, κυβερνήτη της Τζόρτζια, Μπράιαν Κεμπ, να άρει την Παρασκευή και τη Δευτέρα μεγάλο μέρος των απαγορεύσεων, επιτρέποντας τη λειτουργία κομμωτηρίων, θεαμάτων κ.α. Με την απόφαση έχουν διαφωνήσει πολλοί δήμαρχοι, αλλά και οι υγειονομικές υπηρεσίες της Τζόρτζια, όμως χθες το βράδυ ο πρόεδρος Τραμπ κι ο αντιπρόεδρος Πενς επικοινώνησαν με τον κυβερνήτη Κεμπ για να τον συγχαρούν.
 
Σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως θα ανοίξουν τα εθνικά πάρκα της χώρας, χωρίς να προσδιορίσει πότε.
 
Οι κινήσεις αυτές ανησυχούν τους αρμόδιους της υγείας, που φοβούνται ένα ενδιάμεσο κύμα της πανδημίας τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Στο Ουίσκονσιν, διαπιστώθηκε ότι 19 κρούσματα οφείλονται στις προκριματικές εκλογές. Στην Αϊόβα και την Ουάσιγκτον δύο εγκαταστάσεις συσκευασίας κρέατος της εταιρείας Tyson προκάλεσαν πάνω από 90 κρούσματα σε κάθε περίπτωση.
 
Παρόλα αυτά, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο δήλωσε ικανοποιημένος από τη χθεσινή του συνάντηση με τον πρόεδρο Τραμπ, λέγοντας ότι παραμέρισαν τις πολιτικές διαφορές τους. Ο Κουόμο ζήτησε την βοήθεια της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για την εξασφάλιση τεστ και ομοσπονδιακή βοήθεια, ενώ πέτυχε την άρση του 25% των όσων πρόσφερε η FEMA στην πολιτεία.
 
Στη Νέα Υόρκη η πτωτική πορεία της καμπύλης συνεχίζεται, αλλά με πολύ βραδείς ρυθμούς. Την Τρίτη 474 άτομα έχασαν τη ζωή τους, έναντι 481 τη Δευτέρα, συνεχίστηκε η μείωση του αριθμού των νέων διασωληνώσεων και εισαγωγών στα νοσοκομεία, ωστόσο οι αριθμοί παραμένουν ακόμη υψηλοί.
 
Στις ΗΠΑ τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 820 χιλιάδες, ενώ οι θάνατοι πλησιάζουν τις 46 χιλιάδες. Στο 10% το σύνολο των ανανηψάντων και γύρω στους 14.000 οι σε σοβαρά κρίσιμη κατάσταση, προοιωνίζοντας παράταση της κατάστασης.
 
Οι υγειονομικές αρχές ανακάλυψαν δύο θανάτους στην Καλιφόρνια στις 6 και 17 Φεβρουαρίου ότι οφείλονται σε κορωνοϊό, μεταθέτοντας τρεις εβδομάδες νωρίτερα την εμφάνιση της επιδημίας και τους θανάτους στις ΗΠΑ. Να σημειωθεί ότι υπάρχουν γιατροί που μιλούν για ασθενείς με συμπτώματα που σήμερα αναγνωρίζουμε στον κορωνοϊό, τον Δεκέμβριο.
 
Τέλος, το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ, στην πρώτη του μελέτη για όλα τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση του Covid – συμπεριλαμβανομένης της υδροξυλοχλωροκίνης, για την οποία συστήνουν να μην χρησιμοποιείται πέραν των κλινικών ερευνών μαζί με αντιβιοτικά - αφού διακρίβωσαν ότι τα δείγματα είναι πολύ μικρά αναφέρει ότι χρειάζονται περισσότερες μελέτες.
 
Επίσης αποθαρρύνει τη χρήση ομάδας φαρμάκων γνωστών ως ιντερφερόνες, λόγω έλλειψης επαρκούς δείγματος, ενώ προειδοποιεί ότι το κοκτέιλ φαρμάκων κατά του HIV lopinavir και ritonavir δεν έδειξε οφέλη.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top