ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Αποφάσεις και δράσεις ανακοινώνουν δήμοι, οργανισμοί και εταιρείες για αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Αποφάσεις και δράσεις ανακοινώνουν δήμοι, οργανισμοί και εταιρείες για αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Διάφορες δράσεις, αποφάσεις και δραστηριότητες που αφορούν την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού συνεχίζουν να ανακοινώνουν υπηρεσίες, δημοτικές αρχές, οργανισμοί, τράπεζες και ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Δήμος Λάρνακας- δώρα στην Παιδική Στέγη Λάρνακας
 
Ο Δήμος Λάρνακας ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της Κοινωνικής Αλληλεγγύης που εφαρμόζει χάρισε στα παιδιά της Παιδικής Στέγης Λάρνακας από ένα συμβολικό δωράκι, προσφέροντας τους χαρά τις ημέρες του Πάσχα, αναφέροντας ταυτόχρονα ότι αυτό κατέστη εφικτό αφού πολλοί Φορείς, Αρχές, Οργανωμένα Σύνολα και Ιδιώτες, ανταποκρίνονται άμεσα στο κάλεσμα για στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Προγράμματος #μενωσπιτι και εξυπηρετώ ευάλωτες ομάδες και άτομα 3ης ηλικίας. Σημειώνει δε ότι η αλληλεγγύη είναι το μέσο που μας ενώνει για να παραμείνουμε δυνατοί!
 
Δήμος Γεροσκήπου  - «ασπίδες προσώπου»
 
Ο Δήμος Γεροσκήπου  και η Σχολική Εφορεία Γεροσκήπου με δελτίο Τύπου ανακοίνωσαν ότι παρέλαβαν σήμερα 24/4, από την Ομάδα Εθελοντών της “SOS - Face Shields for Nicosia General Hospital and more”, εκατόν πενήντα (150) προστατευτικές «ασπίδες» προσώπου που θα διατεθούν στους εργαζόμενους των δύο οργανισμών. Ταυτόχρονα ευχαριστούν τη συγκεκριμένη Ομάδα Εθελοντών που στηρίζει τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής.
 
Κλειστά τα γραφεία Δήμου Στροβόλου μέχρι 4 Μαΐου  
 
Ο Δήμος Στροβόλου  ανακοίνωσε ότι λόγω των τελευταίων εξελίξεων με την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού από τις 4 Μαΐου 2020 και μέχρι νεότερης ενημέρωσης τα γραφεία του Δήμου παραμένουν κλειστά για το κοινό, προσθέτοντας ότι οι μελετητές και οι αιτητές μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον αρμόδιο λειτουργό για πληροφορίες σχετικά με την εξέταση εκκρεμουσών υποθέσεων ή και άλλα θέματα σχετικά με τις αρμοδιότητες του συγκεκριμένου κλάδου.
 
Διευκρινίζει ότι για την κατάθεση αιτήσεων για άδειες οικοδομής, άδειες διαίρεσης γης, άδειες διαίρεσης οικοδομής, πιστοποιητικά έγκρισης, αιτήσεις για έκδοση αντιγράφων, συμπληρωματικών σχεδίων για υπό εξέταση αιτήσεις κλπ. θα ακολουθείται η πιο κάτω διαδικασία:
                                                                                                                                       
(i) Οι αιτητές/μελετητές θα μπορούν να επικοινωνούν με το γραφείο παραλαβής αδειών στο τηλεομοιότυπο (φαξ) 22470540 και στο email [email protected], και θα αιτούνται γραπτώς ημερομηνία και ώρα κατάθεσης της αίτησης, αναφέροντας τηλέφωνα, φαξ/email επικοινωνίας καθώς και εάν υπάρχει ήδη σχετικός φάκελος στο Δήμο.  Το γραφείο παραλαβής αδειών θα απαντά άμεσα καθορίζοντας ημερομηνία και ώρα υποβολής της αίτησης. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται σε κλειστούς φακέλους στη νότια είσοδο του Δημαρχείου και θα αποστέλλεται στη συνέχεια μέσω email ή φαξ βεβαίωση παραλαβής.
 
(ii)  Όσον αφορά την παραλαβή των εκδοθεισών αδειών, πιστοποιητικών κλπ. οι αιτητές θα ενημερώνονται τηλεφωνικά για τον τρόπο παραλαβής τους από τα γραφεία του Δήμου.
 
H PwC Κύπρου παρέχει δωρεάν πρόσβαση στην εφαρμογή μάθησης Digital Fitness
 
H PwC Κύπρου ανακοίνωσε απόφαση να παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε όποιον το επιθυμεί, έως τις  31 Ιουλίου 2020, στην εφαρμογή μάθησης Digital Fitness. Η εφαρμογή προσφέρει μια εκτεταμένη βιβλιοθήκη με πλούσιο περιεχόμενο, διαδρομές μάθησης και αξιολόγησης για να ενημερώσει και να βοηθήσει τους χρήστες να κατανοήσουν σε βάθος τις σύγχρονες τεχνολογικές τάσεις, ώστε να προσαρμοστούν στο νέο ψηφιακό κόσμο και να γίνουν digitally fit, αναφέρει στο δελτίο τύπου.
 
Η εφαρμογή βοηθά τους χρήστες να κατανοήσουν σε βάθος τις σύγχρονες τεχνολογικές τάσεις και να προσαρμοστούν στο νέο ψηφιακό κόσμο, συνεχίζει το δελτίο τύπου αναφέροντας περαιτέρω ότι απευθύνεται κυπριακές επιχειρήσεις αλλά και την ευρύτερη κοινωνία, η οποία παραμένει σε καθεστώς εγκλεισμού λόγω της πανδημίας του ιού COVID-19, στηρίζει εμπράκτως  η PwC Κύπρου θέτοντας στη διάθεση του κοινού την εφαρμογή μάθησης Digital Fitness.
 
Το Digital Fitness App αποτελεί υπηρεσία της PwC η οποία προσφέρεται στους πελάτες του Οργανισμού με χρέωση, ωστόσο σε αυτήν την δύσκολη περίοδο για όλους η PwC πήρε, σε παγκόσμιο επίπεδο, την απόφαση να παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε όποιον το επιθυμεί, έως τις  31 Ιουλίου 2020. Η εφαρμογή προσφέρει μια εκτεταμένη βιβλιοθήκη με πλούσιο περιεχόμενο, διαδρομές μάθησης και αξιολόγησης για να ενημερώσει και να βοηθήσει τους χρήστες να κατανοήσουν σε βάθος τις σύγχρονες τεχνολογικές τάσεις, ώστε να προσαρμοστούν στο νέο ψηφιακό κόσμο και να γίνουν digitally fit.
 
Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη τόσο στο Apple App Store  όσο και στο Google Play, αναζητώντας το Digital Fitness app και βάζοντας τον κωδικό “LRNALL”. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες  στην ιστοσελίδα της PwC www.pwc.com.cy.
 
Το Χημείο Γιαννουκά/όμιλος Βιοιατρική ανακοίνωσε την εξάντληση των διαθέσιμων ραντεβού
 
Το Χημείο Γιαννουκά/όμιλος Βιοιατρική ανακοίνωσε την εξάντληση των διαθέσιμων ραντεβού του για τα επιδοτούμενα από το Υπουργείο Υγείας μοριακά τεστ για τον Κορωνοϊό σε Λευκωσία και Λεμεσό.
 
Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης του στις 22.4.2020, επιθυμεί να ενημερώσει εκ νέου το κοινό ότι από σήμερα έχουν πλέον εξαντληθεί όλα τα διαθέσιμα ραντεβού για τα επιδοτούμενα από το Υπουργείο Υγείας μοριακά τεστ για τον κορωνοϊό σε Λευκωσία και Λεμεσό για όλες τις κατηγορίες εργαζομένων.
 
 Το Χημείο Γιαννουκά | Όμιλος Βιοϊατρική, είναι σε θέση να δεχτεί αιτήματα για διενέργεια  του μοριακού τεστ ανίχνευσης της ασθένειας COVID-19 με χρήση της μεθοδολογίας Real-Time PCR (RT-qPCR), μόνο ιδιωτικά με διαθέσιμα ραντεβού από Δευτέρα 4.5.2020, προσθέτει.
 
 Προσθέτει πως για τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια εξεταζόμενων, επαγγελματιών υγείας και κοινωνικού συνόλου, σε όλα τα σημεία του ΧΗΜΕΙΟ ΓΙΑΝΝΟΥΚΑ|ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ εφαρμόζεται ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος δειγματοληψίας «DRIVE THROUGH». Ο εξεταζόμενος περνά με το όχημά του, δεν βγαίνει από αυτό, του γίνεται δειγματοληψία σε ειδικά διαμορφωμένο ανοικτό χώρο και αποχωρεί χωρίς να έρχεται σε επαφή με άλλους εξεταζόμενους, ή τις μονάδες του Κέντρου και αντικείμενα.
 
Υπενθυμίζεται ότι για την υλοποίηση του ΤΕΣΤ απαιτείται προηγούμενο ραντεβού με κλήση στους τηλεφωνικούς αριθμούς: για Λευκωσία: 96 909011 καθημερινά (07.30-18.00),για Λεμεσό: 96 910160 καθημερινά (07.30-18.00), αναφέρει τέλος.
 
Αυξημένη η ζήτηση για χρεωστικές κάρτες της ανακοίνωσε η Ελληνική Τράπεζα
 
 Η Ελληνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι εκδόθηκαν πέραν των 15.000 χρεωστικών καρτών το τελευταίο διάστημα
Συγκεκριμένα,  αναφέρει σε δελτίο Τύπου ότι οι πελάτες της Ελληνικής Τράπεζας μπορούν εύκολα και εντελώς δωρεάν, με τη συμπλήρωση μίας απλής αίτησης, να αποκτήσουν μία χρεωστική κάρτα, η οποία αποδεικνύεται εξαιρετικά χρήσιμη ώστε να μπορούν να κάνουν τις συναλλαγές τους με ασφάλεια καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου. 
 
Μετά την υποβολή της αίτησης, η χρεωστική κάρτα αποστέλλεται στον κάτοχό της χωρίς χρέωση, ενώ λαμβάνει το PIN με SMS στο κινητό του τηλέφωνο. Για την πραγματοποίηση ανέπαφων συναλλαγών έως και €50, δεν απαιτείται η πληκτρολόγηση του PIN, ενώ κάθε φορά που η κάρτα χρησιμοποιείται, ο κάτοχός της λαμβάνει SMS στο κινητό του χωρίς χρέωση, συνεχίζει η Ελληνική Τράπεζα.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεισαν ηλικιωμένη ότι χρειάζεται χειρουργική επέμβαση ο εγγονός της - Πέρασαν από το σπίτι της και πήραν τα χρήματα

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί



Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top