ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας: Επικυρώνει σήμερα την παράταση τριών μηνών για τη β' φάση του ΓεΣ

Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας: Επικυρώνει σήμερα την παράταση τριών μηνών για τη β' φάση του ΓεΣ

Την παράταση για τρεις μήνες για την εφαρμογή της β΄ φάσης του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ) θα επικυρώσει σήμερα σε συνεδρία του το απόγευμα με τηλεδιάσκεψη, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ).

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Διευθυντής του ΟΑΥ, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου, η εφαρμογή της β΄ φάσης του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ) που επηρεάστηκε από την πανδημία του κορωνοϊού, θα παραταθεί για άλλους τρεις μήνες και αντί να αρχίσει την 1η Ιουνίου, θα αρχίσει  -αν όλα πάνε καλά - την 1η Σεπτεμβρίου.
 
«Θα έχουμε συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου, θα παρουσιαστεί έκθεση για την ετοιμότητα του Οργανισμού και τα οικονομικά δεδομένα. Φαίνεται ότι είναι αδύνατον να ξεκινήσουμε την 1η Ιουνίου την β΄ φάση του ΓεΣΥ. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να υπάρχει καθυστέρηση τρεις μήνες», είπε.
 
Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι ο ΟΑΥ προέβη σε αρκετή εργασία όσον αφορά τη δεύτερη φάση, αλλά ο όλος προγραμματισμός επηρεάστηκε από την πανδημία του κορωνοϊού.
 
«Φυσικά έγινε αρκετή δουλειά. Όσον αφορά τα οικονομικά επηρεάστηκαν τώρα με την όλη κατάσταση της πανδημίας και την απόφαση να πάμε στους υψηλούς συντελεστές για τρεις μήνες οπότε αυτό επηρέασε αυτόματα τα ταμειακά αποθέματα. Ο σχεδιασμός δεν θα επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό, θα λειτουργήσει με αναβολή. Η πρώτη φάση θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, η δεύτερη, όπως θα ξεκινούσε την 1η Ιουνίου θα ξεκινήσει αν δεν αλλάξει κάτι δραματικό, 1η Σεπτεμβρίου», σημείωσε.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top