ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μειώσεις μισθών 50 υπαλλήλων του ΔΗΚΟ λόγω πανδημίας -ΕΓΓΡΑΦΟ

Μειώσεις μισθών 50 υπαλλήλων του ΔΗΚΟ λόγω πανδημίας -ΕΓΓΡΑΦΟ

Σε μειώσεις μισθών των υπαλλήλων του ΔΗΚΟ προχώρησε η ηγεσία του κόμματος.

Του Φάνη Μακρίδη

Το όλο θέμα ήλθε στο προσκήνιο από τη Δευτέρα (27/04) μέσω κοινωνικών δικτύων.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες μας, καθώς και έγγραφο που εξασφάλισε το ThemaOnline, οι εν λόγω μειώσεις δεν πρέπει να θεωρούνται μόνιμες, ενώ έχουν μια κλίμακα.

Το έγγραφο που εξασφαλίσαμε και δίδεται σε προσωπικό να υπογραφεί, προνοεί (1) μείωση κατά 30% επί των ακαθάριστων απολαβών για τον μήνα Απρίλιο, (2) μείωση κατά 30% επί των ακαθάριστων απολαβών για τον μήνα Μάιο και (3) μείωση κατά 10% επί του ακάθαρτου μισθού για τους υπόλοιπους μήνες συμπεριλαμβανομένου και του 13ου. Με απλά λόγια, με την πάροδο των πρώτων δυο μηνών θα παραχωρηθεί πάλι το 20% και η μείωση θα περιοριστεί στο 10%.

Αρμόδια πηγή μιλώντας στο ThemaOnline επιβεβαίωσε τις πιο πάνω πληροφορίες. Τόνισε, ωστόσο, ότι μειώσεις δεν έγιναν μόνο σε ό,τι αφορά τις απολαβές. «Υπάρχουν ανάλογες μειώσεις σε ό,τι αφορά το ωράριο εργασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η απόφαση δεν επιβλήθηκε: «Πέραν μια εξαιρέσεως δεν είχαμε σοβαρές αντιδράσεις. Επεξηγήθηκε στους υπαλλήλους η κατάσταση. Πρέπει να καταλάβετε ότι λόγω των μέτρων που λήφθηκαν για αντιμετώπιση της πανδημίας μειώθηκαν και τα εισοδήματα του κόμματος. Εκτός από την κρατική χορηγία, το ΔΗΚΟ στηριζόταν σε εκδηλώσεις που προϋπέθεταν συγκεντρώσεις ατόμων και εισφορές. Αυτή η δυνατότητα χάθηκε κι επηρεάστηκαν τα οικονομικά του κόμματος».

Συνέχισε λέγοντας ότι «αν μπαίναμε στο σχέδιο της κυβέρνησης, από τη στιγμή που δεν λειτουργούν τα γραφεία (σ.σ. έκλεισαν από τα μέσα Μαρτίου), οι μισθοί θα περιορίζονταν στο επίπεδο του ανεργιακού. Με αυτό τον τρόπο διατηρούνται θέσεις εργασίας, ενώ και η μείωση δεν θα είναι τόσο μεγάλης κλίμακας. Να διευκρινίσω, επίσης, ότι το πλάνο ισχύει από 15 Μαρτίου, μέχρι και 15 Μαΐου. Κι ασφαλώς, ανάλογα με τα οικονομικά δεδομένα, μπορεί να επαναφερθούν όλοι οι υπάλληλοι στο προηγούμενο καθεστώς εργοδότησης».

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημά μας, ανέφερε ότι οι υπάλληλοι παγκύπρια ανέρχονται στους 50 ενώ τόνισε ότι κάποιες περιπτώσεις εργαζομένων ενδεχομένως να τύχουν διαφορετικού χειρισμού, εφόσον προκύψει ότι συντρέχουν ανθρωπιστικοί λόγοι.

Δείτε την παρουσίαση του θέματος στο Vouli.TV:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top