ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Ο λόγος που η κυβέρνηση δεν κατάργησε τα sms και απλά τα αύξησε σε 3 ανα ημέρα - Το πλάνο περιφρούρησης και ελέγχου

Ο λόγος που η κυβέρνηση δεν κατάργησε τα sms και απλά τα αύξησε σε 3 ανα ημέρα - Το πλάνο περιφρούρησης και ελέγχου

Κάποιοι ίσως περίμεναν να καταργηθούν τα sms όπως έπραξε με ανακοίνωση και η Ελληνική Κυβέρνηση. Ωστόσο η Κυπριακή κυβέρνηση πήρε την απόφαση να μην καταργήσει τα sms αλλά να τα αυξήσει.

Eπιμέλεια: Έλενα Τσιακούπη

Θα είναι πολύ δύσκολο το καθήκον της περιφρούρησης των νέων μέτρων καθώς το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας που είναι το υπεύθυνο για την επιθεώρηση, με το υφιστάμενο προσωπικό που διαθέτει είναι αδύνατο να το κάνει πρακτικά , όπως αναφέρει ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής  "έχουν κληθεί όλα τα Υπουργεία να παραχωρήσουν εντός της ημέρας προσωπικό στο Υπουργείο Εργασίας το οποίο θα ενταχθεί μεσα απο Διατάγματα κάτω απο τον κατάλογο των ενταταγμένων επιθεωρητών ώστε να έχουν αρμοδιότητα ώστε να ασκείται έλεχγος και στα καταστήματα και στους ανοιχτούς χώρου και παντού. Χρειάζεται να είμαστε νομότυποι. Παραχωρούμε στο Υπ.Εργασίας ένα μεγάλο αριθμό θηροφυλάκων, ναυαγοσωστών , ανθρώπων της πολιτικής άμυνας ενώ έχω αποστείλει και στους 30 δήμους στις ελεύθερες περιοχές, καλόντας τους εντός της ημέρας να επικοινωνήσουν με το Υπ.Εργασίας και να θέσουν τις τροχονομίες τους στο Υπ.Εργασίας για να εκπαιδευτούν για να ενταχθούν στο συγκεκριμένο κατάλογο"

Με αυτό τον τρόπο θα μπορούν αυτά τα άτομα να μπουν σε καταστήματα και να κάνουν έλεγχο , καθώς η αστυνομία δεν έχει το δικαίωμα να το κάνει.

Απο την άλλη ο κ.Νουρής διευκρίνησε οτι τα sms στην Κύπρο δεν καταργήθηκαν για το λόγο ότι θα πρέπει να υπάρχει κάτι να μας κρατά σε εγρήγορση και να μας υπενθυμιζει την υπευθυνότητα που πρέπει να δείξουμε και πως δεν μπορούμε να μπούμε απο τη μια μέρα στην άλλη ξαφνικά σε μια κανονικότητα όπως στο παρελθόν,καθώς θέτουμε σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.

Συγκεκριμένα δήλωσε στο τρίτο του ΡΙΚ " Τα sms έχουν συγκεκριμένο σκοπό. Πρώτον, να εμπεδώσει στον καθένα απο εμάς ή καλύτερα να υπενθυμίσει να κρατά τον καθένα απο εμάς σε εγρήγορση και να του θυμίζει ότι πρέπει να περιορίζει τις κινήσεις του. Η διατήρηση του sms μέχρι 21 Μαϊου , υπάρχει για να θυμίσει ότι δεν είμαστε πίσω στην καθημερινότητα μας χωρίς περιορισμούς και θα πρέπει να ελέγχουμε τις μετακινήσεις μας" .

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top