ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Συγχαίρει Νετανιάχου για επέτειο ανεξαρτησίας Ισραήλ και συμφωνία για Κυβέρνηση ευρείας βάσης

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Συγχαίρει Νετανιάχου για επέτειο ανεξαρτησίας Ισραήλ και συμφωνία για Κυβέρνηση ευρείας βάσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, εξέφρασε θερμά συγχαρητήρια στον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου για την 72η επέτειο της Ανεξαρτησίας του Ισραήλ, συγχαίροντας τον, παράλληλα, για την πολιτική συμφωνία για σχηματισμό Κυβέρνησης ευρείας βάσης στη χώρα του.

"Αυτή είναι πράγματι μια ρεαλιστική εξέλιξη την οποία χαιρετίζουμε και η οποία καταδεικνύει τη ζωντανή δημοκρατία και την συνεπή ηγεσία στο Ισραήλ, που στοχεύει να υπηρετήσει τα ύψιστα συμφέροντα του ισραηλινού λαό σε αυτούς τους πρωτόγνωρους καιρούς", ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο μήνυμά του προς τον κ. Νετανιάχου για την Ημέρα Ανεξαρτησίας του Ισραήλ, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Πρωθυπουργού του Ισραήλ.

"Επιθυμώ να σας μεταφέρω εκ μέρους της Κυβέρνησης, του λαού της Κυπριακής Δημοκρατίας και εμένα προσωπικά τα θερμότατα συγχαρητήριά μας" για την Ημέρα Ανεξαρτησίας του Ισραήλ. "Θα ήθελα επίσης να σας συγχαρώ για την πολιτική συμφωνία για σχηματισμό μιας Κυβέρνησης ευρείας βάσης", σημείωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Στην ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου αναφέρεται πως, μεταξύ άλλων, μηνύματα για την Ημέρα Ανεξαρτησίας του Ισραήλ έστειλαν επίσης στον Ισραηλινό Πρωθυπουργό ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμ, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

Στη συνέχεια παρατίθενται τα μηνύματα του Προέδρου Τραμπ, του Προέδρου Πούτιν, του Προέδρου Ζελένσκι, του Πρωθυπουργού Ορμπάν και του Προέδρου Αναστασιάδη.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top