ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ: Τα λύματα αφορούν λάθη στην αρχική κατασκευή του νοσοκομείου - ’Το νάιλον στην Εντατική είναι προσωρινό‘

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ: Τα λύματα αφορούν λάθη στην αρχική κατασκευή του νοσοκομείου - ’Το νάιλον στην Εντατική είναι προσωρινό‘

Μετά τις καταγγελίες για την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, , το ThemaOnlıne επικοινώνησε με τον Διευθυντή της Μονάδας Δρ. Λάκη Παλάζη για να ενημερώσει σχετικά, ως το πλέον αρμόδιο άτομο.

Του Γιώργου Τάττη

Υπενθυμίζεται ότι οι καταγγελίες αφορούσαν δύο θέματα. Το ένα είχε να κάνει με εκροές λυμάτων λόγω βλάβης του αποχετευτικού σε χώρο (πρώην τραπεζαρία) που σχεδιάστηκε να λειτουργήσει ως συμπληρωματική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Το περιστατικό επιβεβαιώσε και ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ κ. Χαράλαμπος Χαριλάου. Το δεύτερο αφορούσε φωτογραφία που έδειχνε να διαχωρίζεται ο χώρος της υφιστάμενης Μονάδας Εντατικής με νάιλον.

Δευκρινίσεις

Ο Δρ. Παλάζης, σε ό,τι αφορά το πρώτο περιστατικό απάντησε ότι το περιστατικό με τις εκροές λυμάτων δεν είναι τωρινό, αλλά έγινε την περασμένη βδομάδα. Είπε επίσης ότι το συμβάν σχετίζεται με λάθη στην αρχική κατασκευή του νοσοκομείου, γι’ αυτό και το πρόβλημα ξαναπαρουσιάστηκε. Πρόσθεσε δε ότι το ζήτημα που προέκυψε έχει ήδη λυθεί, αφού τοποθετήθηκαν καινούργιες αντλίες.

Επίσης, αυτή την στιγμή γίνονται και κάποιες άλλες εργασίες, καθαρά προληπτικές, σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο άλλο πρόβλημα ή αν χαλάσουν εκ νέου οι συγκεκριμένες αντλίες.

Όσον αφορά το δεύτερο περιστατικό, ο Δρ. Παλάζης είπε ότι ‘υπάρχει όντως ένα νάιλον, το οποίο τοποθετήθηκε χθες Τετάρτη (29/04) το απόγευμα’.

Αυτό συμβαίνει στο πλαίσιο μίας πάγιας διαδικασίας τελικού καθαρισμού της μονάδας, η οποία πραγματοποιείται πάντα στις εντατικές, όπου και χρησιμοποιείται ένα μη τοξικό αέριο. ‘Αυτό είναι και προϋπόθεση για να αξιοποιηθεί η Μονάδα και από άλλους ασθενείς. Λοιμωξιολογικά επιτρέπεται, για να υπάρχουν δύο ξεχωριστοί χώροι‘ επισήμανε.

Αυτό είναι μόνο για 2-3 μέρες. Θα μπει κάτι πιο μόνιμο, αλλά αναμένονται οι τελικές οδηγίες’, κατέληξε.

Τέλος, επισήμανε εκ νέου ότι το κύριο θέμα που πραγματικά πρέπει να απασχολήσει τον κόσμο είναι να υπάρχει η καλύτερη διαχείριση του προσωπικού, καθώς υπάρχουν ελλείψεις. ‘Οι άρρωστοι οφελούνται με μία συνολική ρύθμιση’, κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top