Το RTÜRK απαγόρευσε την μετάδοση τ/κ καναλιού γιατί ο ιδιοκτήτης του πρόσβαλε τον Ερντογάν

Το RTÜRK απαγόρευσε την μετάδοση τ/κ καναλιού γιατί ο ιδιοκτήτης του πρόσβαλε τον Ερντογάν

Το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Τουρκίας (RTÜRK) ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης 30/04, ότι απαγορεύει την μετάδοση του τ/κ καναλιού Ντιαλόγκ στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, το αιτιολογικό της απόφασης είναι ότι ο ιδιοκτήτης του ομίλου Ντιαλόγκ (και ιδιοκτήτης ενός εκ των μεγαλύτερος ομίλων επιχειρήσεων στα κατεχόμενα, της ΝΕΤ Holding, που έχει και τα ξενοδοχεία Μέριτ), ήταν καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή του καναλιού του και άσκησε κριτική στον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν γιατί δεν στέλνει χρήματα να βοηθήσει το ψευδοκράτος.

Η κριτική θεωρήθηκε ως ενέργεια εναντίον του Τούρκου Προέδρου.
 
Ο Μπεσίμ Τιμπούκ ήταν πρώην πρόεδρος του κόμματος Φιλελευθέρων στην Τουρκία, (ενός μικρού εθνικιστικού κόμματος) το οποίο ασκούσε αντιπολίτευση στον Ερντογάν.
 
Σημειώνεται ότι μετά τα συμβάντα έξω από τα γραφεία της εφημερίδας Αφρίκα, τον Ιανουάριο του 2018, είναι η πρώτη φορά που αρμόδιο όργανο στην Τουρκία απαγορεύει την λειτουργία τ/κ ΜΜΕ. Ο όμιλος Ντιαλόγκ διαθέτει εφημερίδα, ιστοσελίδα, τηλεόραση και ραδιόφωνο.

Η μετάδοση τ/κ καναλιών είναι δυνατή μόνο μέσω της τουρκικής δορυφορικής πλατφόρμας, καθώς δεν υπάρχει πια τοπική πλατφόρμα.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για Κυπριακό: Τις επόμενες μέρες ευελπιστούμε να έχουμε ανακοινώσεις που θα βοηθήσουν

ΠτΔ για Κυπριακό: Τις επόμενες μέρες ευελπιστούμε να έχουμε ανακοινώσεις που θα βοηθήσουν

Έχω υποσχεθεί στον κυπριακό λαό ότι θα πράξω ό,τι είναι δυνατόν για να δημιουργηθούν οι συνθήκες επανέναρξης των συνομιλιών, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, εκφράζοντας την ελπίδα τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν κάποιες ανακοινώσεις προς αυτή την κατεύθυνση. 

BEST OF TOTHEMAONLINE