ΔΙΕΘΝΗ

ΚΟΣΜΟΣ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μηδέν στη Ν. Ζηλανδία, 1 «εισαγόμενο» κρούσμα στην Κίνα - Αυξάνονται οι νεκροί σε άλλες χώρες

ΚΟΣΜΟΣ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μηδέν στη Ν. Ζηλανδία, 1 «εισαγόμενο» κρούσμα στην Κίνα - Αυξάνονται οι νεκροί σε άλλες χώρες

Μηδέν κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στη Νέα Ζηλανδία, ενώ ένα "εισαγόμενο" καταγράφηκε στην Κίνα. Σε άλλες χώρες, ωστόσο, τα νέα δεν είναι θετικά, καθώς συνεχίζουν να καταμετρούν περιστατικά και νεκρούς.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Δευτέρα κατέγραψε ένα νέο κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό στην ηπειρωτική Κίνα, από τρία την προηγουμένη, το οποίο ήταν εισαγόμενο, κατά την ορολογία του Πεκίνου όταν εντοπίζονται άνθρωποι οι οποίοι έχουν προσβληθεί μεταξύ των ταξιδιωτών που φθάνουν από το εξωτερικό.

Με τον εντοπισμό του ασθενούς στη Σαγκάη, τα κρούσματα του είδους έφθασαν τα 1.676, ενώ το σύνολο των ανθρώπων οι οποίοι έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 ανήλθε ως χθες σε 82.881. Δεν αναφέρθηκε κανένας νέος θάνατος ασθενούς εξαιτίας της COVID-19. Ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο νέος κορονοϊός παρέμεινε αμετάβλητος, στους 4.633 νεκρούς, επισήμως. Η Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας ενημέρωσε ακόμη ότι εντοπίστηκαν 15 νέες περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων, δύο περισσότερες από την προηγουμένη.

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες πως καταγράφηκαν στη χώρα 263 νέοι θάνατοι εξαιτίας του νέου κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, καθώς και 4.075 νέα κρούσματα του ιού. Η λατινοαμερικάνικη χώρα πλέον καταμετρά συνολικά 105.222 επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19 και 7.288 θανάτους. Τα νέα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 4% συγκριτικά με την προηγούμενη μέρα, ενώ οι θάνατοι κατά 3,7%.

Οι υγειονομικές αρχές της Νέας Ζηλανδίας δεν κατέγραψαν κανένα νέο κρούσμα μόλυνσης από τον κορωνοϊό το προηγούμενο εικοσιτετράωρο για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, όπως ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Τζασίντα Αρντέρν σήμερα, διευκρινίζοντας ότι η έκβαση των συνομιλιών της κυβέρνησής της με αυτή την Αυστραλία για την επανέναρξη των ταξιδιών μεταξύ των δύο χωρών θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας.

Οι κυβερνήσεις των χωρών της περιοχής συζητούν το άνοιγμα των συνόρων τους, καθώς θεωρούν ότι κατάφεραν να περιορίσουν την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αλλοι 139 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 στη Γερμανία το τελευταίο 24ωρο, όπου το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού αυξήθηκε σε 6.831, δείχνουν τα δεδομένα που συγκεντρώνει και μεταφορτώνει καθημερινά στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το Robert Koch-Institut, το οποίο είναι ειδικευμένο στις μολυσματικές ασθένειες.

Ο ημερήσιος απολογισμός θυμάτων είναι σημαντικά αυξημένος σε σύγκριση με αυτόν της προηγουμένης (43). Ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ανήλθε σε 685, με το σύνολο να φθάνει πλέον τα 163.860, κατά τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ. Ο ρυθμός εξάπλωσης της πανδημίας μοιάζει να σταθεροποιείται με βάση το δεδομένο αυτό, καθώς ο σημερινός αριθμός είναι ελάχιστα αυξημένος από αυτόν της προηγουμένης (679).

Οι αρχές της Καλιφόρνιας, της πρώτης αμερικανικής πολιτείας η οποία επέβαλε περιορισμό στην κίνηση των πολιτών για να αποτρέψει την εξάπλωση του κορωνοϊού, θα αρχίσει να χαλαρώνει κάποια από τα μέτρα περιορισμού στα τέλη της εβδομάδας, ενώ θα επιτρέψει να λειτουργήσουν ξανά ορισμένα καταστήματα, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσομ.

"Εκατομμύρια Καλιφορνέζοι τήρησαν τους κανόνες περιορισμού και χάρη σ` αυτούς, είμαστε σε θέση να αρχίσουμε να περνάμε στο επόμενο στάδιο", είπε ο Δημοκρατικός κυβερνήτης κατά τη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί. "Αυτή είναι μια πολύ θετική ένδειξη" που πάντως έρχεται για "μόνο έναν λόγο: τα δεδομένα λένε ότι είναι εφικτό", υπογράμμισε.

Αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 117 νέοι θάνατοι εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 και 1.434 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού να αυξάνεται έτσι σε 2.271 νεκρούς επί συνόλου 24.905 κρουσμάτων. Στελέχη του υπουργείου Υγείας έχουν τονίσει ωστόσο επανειλημμένα ότι ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό πιθανότατα είναι πολλαπλάσιος αυτού που καταγράφεται επίσημα.

Τουλάχιστον 300 έγκλειστοι σε δύο κέντρα κράτησης της Κυβέρνησης του Ελ Σαλβαδόρ που παραβίασαν τα μέτρα που επιβλήθηκαν για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού διαδήλωσαν χθες απαιτώντας να αφεθούν ελεύθεροι και να τους παραδοθούν τα αποτελέσματα των διαγνωστικών τεστ στα οποία υποβλήθηκαν.

Οι αρχές του Σαλβαδόρ θέτουν υπό κράτηση όσους κατηγορούν για την παραβίαση της υποχρεωτικής καραντίνας στο σπίτι που επέβαλε με διάταγμα ο Πρόεδρος Ναγίμπ Μπουκέλε τον Μάρτιο, παρότι το Ανώτατο Δικαστήριο έχει έκτοτε αποφανθεί ότι δεν πρέπει να συλλαμβάνονται οι πολίτες αυτοί. Οι κρατούμενοι σε αθλητικό κέντρο στο Σαν Σαλβαδόρ, την πρωτεύουσα της χώρας, κατήγγειλαν πως παραμένουν σε καραντίνα για πάνω από 40 ημέρεςϊ είπαν επίσης ότι υποβλήθηκαν σε διαγνωστικά τεστ.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top