ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ: Σύσκεψη για το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων - Πολλά εκκρεμούντα ζητήματα

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ: Σύσκεψη για το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων - Πολλά εκκρεμούντα ζητήματα

Ακόμη μία συνάντηση σε σχέση με το ‘δύσκολο’, όπως αποδείχθηκε, ζήτημα της Παιδείας θα έχουν την Τετάρτη (06/05) εκπαιδευτικοί φορείς και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Δεν αποκλείεται μάλιστα, το αμέσως επόμενο διάστημα, να ανακοινωθούν και σχετικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, στο Προεδρικό σήμερα Τετάρτη (06/05) στις 09:30 το πρωί, θα συναντήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, ΟΕΛΜΕΚ, της ΠΣΕΜ και των Συνδέσμων Γονέων Προδημοτικής, Δημοτικής, Μέσης, Ειδικής Εκπαίδευσης, καθώς και εκπροσώπους της Παιδοβουλής. Την σύσκεψη θα προεδρέψει ο κ. Αναστασιάδης και θα είναι παρών και ο Υπουργός Υγείας Πρόδρομος Προδρόμου.

Όπως διαφάνηκε, το θέμα της επιστροφής στις σχολικές αίθουσες συναντά μεγάλες δυσκολίες, αφού ακόμη δεν βρέθηκε η ‘χρυσή τομή‘ σε όλα τα ζητήματα που αφορούν το υπόλοιπο της εκπαιδευτικής χρονιά, παρά την μερική πρόοδο που παρατηρήθηκε τις τελευταίες μέρες.

Ζητήματα που παραμένουν άλυτα, τα οποία το σύνολο των εκπαιδευτικών οργανώσεων θέτουν ως προτεραιότητα, είναι οι συνθήκες σταδιακής επιστροφής, ποιοί μαθητές και πότε θα επιστρέψουν, τα μέτρα ασφαλείας, αλλά και η διαθεσιμότητα των καθηγητών, όπως και ο βαθμός εμπλοκής αυτών που τελικά μπορούν να επιστρέψουν στις αίθουσες.

Φως αναμένεται να δοθεί και στο τελικό πρόγραμμα των Παγκύπριων Εξετάσεων.

Στο μεταξύ, οι εκπρόσωποι των γονέων εκφράζουν έντονους προβληματισμούς για τους χειρισμούς του Υπουργείο σε ό,τι αφορά την λειτουργία των δημόσιων σχολείων. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top