ΥΓΕΙΑ

Βιβλιάριο Διατροφής εν καιρώ πανδημίας εξέδωσε ο Σύνδεσμος Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου

Βιβλιάριο Διατροφής εν καιρώ πανδημίας εξέδωσε ο Σύνδεσμος Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου

Βιβλιάριο για ενημέρωση του κοινού αναφορικά στα θέματα διατροφής, σε σχέση με τον COVID-19, που θα μπορεί ο καθένας να το δει από την ιστοσελίδα www.cydadiet.org ετοίμασε ο Σύνδεσμος Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου (Συ.Δι.Κυ.).

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, με αφορμή την 13η Παγκύπρια Ημέρα Διατροφής με θέμα «Διατροφή για προστασία από κορωνοϊό COVID-19», ο Συ.Δι.Κυ. αναφέρει ότι «στις ημέρες του κορωνοϊού μένουμε σπίτι, τρεφόμαστε υγιεινά για να προστατεύσουμε την υγεία μας και να ελέγξουμε καλύτερα το βάρος μας, ειδικά αν έχουμε μειώσει τη σωματική μας δραστηριότητα».

Όπως προσθέτει ο Σύνδεσμος Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου δημιούργησε ένα διαχρονικό video, που θα βοηθήσει το κοινό να ελέγξει εύκολα και αποτελεσματικά τη διατροφή και το βάρος του αυτή την περίοδο, ενώ έχει ως στόχο να συμβάλλει στην ευρύτερη και πληρέστερη ενημέρωση του κοινού σχετικά για μια ισορροπημένη διατροφή.

Επίσης, αναφέρει ότι το video στοχεύει να προστατεύσει το κοινό από την αφθονία των διφορούμενων πληροφοριών, των μύθων και των επικίνδυνων συστάσεων που προέρχονται από μη ειδικούς στο χώρο της διατροφής.

«Η πιθανότητα η διατροφή ή τα συμπληρώματα να επιφέρουν δραστικές αλλαγές στη λειτουργία του ανοσοποιητικού σας μέσα σε λίγες μέρες είναι μικρή. Όμως μπορείτε να δείτε αυτή την συγκυρία σαν μια ευκαιρία να εντάξετε στη διατροφή σας τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία», αναφέρει.

Σημειώνει πως «η πανδημία πιθανόν να κρατήσει για αρκετό καιρό και είναι δηλωτικό να φροντίζουμε την διατροφή και κατά το διάστημα αυτό».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top