ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Cooking Love in Corona Era

Cooking Love in Corona Era

ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ;

Το φαγητό είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής, πολιτιστικής ζωής μας εδώ και αιώνες. Σπουδαία έργα τέχνης έχουν δημιουργηθεί με θέμα το φαγητό είτε για να ασκήσουν κριτική είτε για να μαρτυρήσουν τον πλούτο, την προσωπική επιτυχία και το πνεύμα ευρωστίας της εποχής που τα παρήγαγε.
Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζούμε μπορεί η μαγειρική και το φαγητό να μεταφέρει μηνύματα αγάπης και συνύπαρξης;
Είναι το φαγητό κινητήριος δύναμη της κοινωνικής ζωής και ως μέσο καλλιτεχνικής πρακτικής εμποτισμένης με μία προσωπική, εικαστική ή όχι γλώσσα, μπορεί να επανενεργοποιήσει τον πιο «τρυφερό» μας εαυτό και να παράξει ένα νέο πλέγμα σχέσεων;


Η πρόσκληση απευθύνεται σε επιλεγμένους οπτικούς καλλιτέχνες και φίλους της τέχνης οι οποίοι αγαπάνε το φαγητό και την μαγειρική και νοιώθουν την ανάγκη να δημιουργήσουν ένα ή περισσότερα πιάτα «αγάπης» τα οποία θα φωτογραφίσουν για να ενταχθούν σε ένα μοναδικό συλλογικό διαδικτυακό περιοδικό.
Από την αφήγηση της προσωπικής σφαίρας σε αυτήν της συλλογικής, οι παραγόμενες εικόνες θα σχολιάζουν έμμεσα ή άμεσα ζητήματα όπως έρωτας, αγάπη, προσφορά δημιουργώντας νέα πλέγματα σχέσεων διαδικτυακών ή άλλων, υπονομεύοντας την foodporn και fashion celebrity αισθητική, με χιούμορ, ειρωνεία, πρόκληση ή έκπληξη.


Όλα τα πιάτα αγάπης είναι μέρος ενός ημερολογίου στα social media, Instagram και Facebook της ΜΚΟ RUNONART με τον τίτλο COOKING LOVE -in corona era- και στην συνέχεια ενός ηλεκτρονικού και αργότερα έντυπου συλλεκτικού περιοδικού.
Το project θα ισχύει μέχρι το τέλος της περιόδου περιοριστικών μέτρων.

Concept-editor: Έφη Σπύρου
Image editor: Μαρία Σιόρμπα
Communication: The Lobsters Communication Agency

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες και φίλους της τέχνης που συμμετέχουν είναι:
Παντελής Χανδρής, Σταμάτης Σχιζάκης, Νίκος Παπαδόπουλος, Ράνια Μπέλλου, Μαρία Τριλλίδου, Χρίστος Δεληδήμος, Διονύσης Χριστοφιλογιάννης, Μιλένα Παναγιώτοβα, Μαρία Σιόρμπα, Αντρέας Μαρουλής, Έρη Δημητριάδη, Μαρία Τζιαούρη-Χίλμερ, Βιργινία Μαστρογιαννάκη, Γαληνή Λαζάνη, Λένα Τσοκοπούλου, Γιώργος Τσεριώνης, Ελένη Φυλά, Mαριάννα Τρότζιου, Εύα Μίταλα, Έμμα Λουίζ Χαραλάμπους, Σοφία Στεφανοπούλου, Αυγή Λίλλη, Κώστας Μάτζαλος και πολλοί άλλοι μυστικοί αγαπημένοι.

Aκολουθήστε μας στο:
https://www.instagram.com/cooking_love_in_corona_era/
https://www.facebook.com/events/1105951429803890/

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top