ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΝ.ΑΤΟΜΩΝ ΑΥΤΙΣΜΟ: 'Το κράτος στέλνει το μήνυμα ότι τα παιδιά με αναπηρίες είναι άρρωστα' - Ζητούν μέριμνα

ΣΥΝ.ΑΤΟΜΩΝ ΑΥΤΙΣΜΟ: 'Το κράτος στέλνει το μήνυμα ότι τα παιδιά με αναπηρίες είναι άρρωστα' - Ζητούν μέριμνα

Μέριμνα από κυβέρνηση για μαθητές με αναπηρίες, ζητά ο Σύνδεσμος Συγγενών και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό.


Ο Σύνδεσμος Συγγενών και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό "ΜΑΖΙ" καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ζητήσει άμεσα από τους Υπουργούς του όπως μεριμνήσουν και για τους μαθητές με αναπηρίες, προσφέροντας τους ουσιαστική πρόσβαση στην εκπαίδευση και τις θεραπείες που χρειάζονται, όπως λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, μουσικοθεραπεία, φυσιοθεραπεία, κ.λπ.

Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή το σημερινό άνοιγμα των σχολείων, ο Σύνδεσμος Συγγενών και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό ΜΑΖΙ εξηγεί πως από την επιστροφή των μαθητών θα απουσιάζουν τα παιδιά των Ειδικών Μονάδων και των Ειδικών Σχολείων.

Όπως αναφέρει, «η απουσία τους δεν θα είναι τυχαία, επειδή το Υπουργείο Παιδείας και ο Υπουργός αποφάσισαν να εφαρμόσουν, την προηγούμενη μέρα της επανέναρξης των μαθημάτων, μια διαδικασία πολύπλοκη, η οποία απαιτεί αρκετό τρέξιμο εκ μέρους των γονιών και χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες».

Κάνει λόγο για «επιτηδευμένη» απόφαση, σημειώνοντας πως «αξίζει κάποιος να λάβει υπόψη του ότι αυτή η διαδικασία, δεν είναι σχεδιασμένη για τις ευπαθείς ομάδες, αλλά για τα παιδιά με αναπηρίες και στέλνει το μήνυμα ότι τα παιδιά με αναπηρίες είναι άρρωστα».

«Αυτό μπορεί και να ονομαστεί ρατσισμός. Οι οικογένειες παιδιών με αναπηρίες έτσι νοιώθουν», προσθέτει.

Επιπρόσθετα, καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μεριμνήσει όπως λειτουργήσει το θερινό σχολείο, αφού θεωρεί ότι «μετά από δύο μήνες κλεισίματος στο σπίτι, οι οικογένειες παιδιών με αναπηρίες έχουν κυριολεκτικά φτάσει στα όρια τους και τα κρησφύγετα έχουν γίνει φυλακές».

Σημειώνει πως «επειδή δεν πιστεύουμε ότι τα σχολεία θα είναι έτοιμα ούτε τον Σεπτέμβρη -με αυτή την ηγεσία στο Υπουργείο Παιδείας δεν υπάρχει πιθανότητα- με τη νέα σχολική χρονιά θα πρέπει να εξευρεθούν άλλοι τρόποι εκπαίδευσης των παιδιών είτε φοιτούν στις μονάδες, είτε στα ειδικά σχολεία», ενώ συμπληρώνει ότι «η ευθύνη για την σημερινή απουσία των παιδιών με αναπηρίες από τα σχολεία ανήκει στην κυβέρνηση Αναστασιάδη».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top