ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Παππας: Αύξηση προστίμου για ζώνη στα 300 ευρώ - Οι νέες προτάσεις για να σώσουν ζωές

Παππας: Αύξηση προστίμου για ζώνη στα 300 ευρώ - Οι νέες προτάσεις για να σώσουν ζωές

Νέα πρόστιμα προωθούνται για πρόληψη όσον αφορά την οδική ασφάλεια.

Ο σύμβουλος οδικής ασφάλειας Ανδρέας Παπάς, αναφέρει ότι οι περισσότεροι θάνατοι σε τροχαία θα μπορούσαν να αποφευχθούν εαν οι οδηγοί φορούσαν ζώνη. 

Οπως ανέφερε συγκεκριμένα , το γεγονός οτι σε μια σκηνή θανατηφόρου , αστυνομικοί αντικρίζουν το αυτοκίνητο και τη θέση του οδηγού χωρίς ζημία, με τον οδηγό όμως να έχει εκσφενδονιστεί με αποτέλεσμα το θάνατο του, αυτό ενισχύει τη σημασία της χρήσης ζώνης.

Πριν απο λίγους μήνες προώθησαν ξανά τις προτάσεις για αύξηση των προστίμων ωστόσο αρκετοί βουλευτές έβαλαν άκυρο καθώς θεώρησαν υπερβολικά κάποια από τα ποσά που κωδικοποιήθηκαν από την Κυβέρνηση μέσα από τα νομοσχέδια.

Ωστόσο οπως αναφέρει ο κ.Παππάς πολλοί πολίτες σχολιάζουν "οτι η κυβέρνηση ελλείφτηκε τα λεφτά και αποφάσισε να τα πιάσει που τους πολίτες" ή οπως αναφέρει οταν τους σταματούν αστυνομικοί πολίτες αναφέρουν "αντι να πιάσετε τους κλέφτες πιάνετε εμάς'. Σε ολους αυτούς απαντά ότι "η ζώνη δεν είναι για να μην σε γράψει η αστυνομία αλλά για ασφάλεια και για να μην σε γράψουν οι εφημερίδες". 

Ο τρόπος για να μειωθούν οι παραβάσεις αυτές είναι η αύξηση στο διπλάσιο των προστίμων και ακόμα περισσότερο όταν γίνει επανάληψη της παράβασης απο το ίδιο πρόσωπο μέσα σε κάποιο χρονικό διάστημα. 

Για μη χρήση ζώνης κατά την οδήγηση, το πρόστιμο αναμένεται να αυξηθεί στα 150 ευρώ και στη συνέχεια στα 300 ευρώ για την ίδια παράβαση. 

Ο κ.Παππάς τόνισε την σημασία της πρόληψης και συμμόρφωσης των πολιτών όπως αναφέρει τα πρόστιμα αυτά είναι για τους "κακούς πολίτες". Ενας πολίτης που συμμορφώνεται στους κανόνες οδικής ασφάλειας δεν πρέπει ανησυχεί για το πρόστιμο , αναφέρει ο κ.Παππάς.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top