ΕΛΛΑΔΑ

Όλο και πιο κοντά στο final 4 o Ολυμπιακός!

Όλο και πιο κοντά στο final 4 o Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός το έκανε θρίλερ στο τέλος, όμως οι ερυθρόλευκοι, που είχαν κορυφαίους Πρίντεζη, Σπανούλη, νίκησαν 73-71 απέχουν πλέον μια νίκη από το Final-4!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με Μάντζαρη, Σπανούλη, Ντάρντεν, Πρίντεζης και Ντάνστον και τον Σατοράνσκι (!) να ξεκινά με 2/2 τρίποντα για το 4-8 και τους ερυθρόλευκους να ισοφαρίζουν, με τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ, ώσπου ο Ντάνστον με καλάθι και φάουλ έκανε το 13-10 στο 5`.

Η Μπαρτσελόνα μπήκε επιθετικά, ήταν εύστοχη και έβαλε αμυντικά προβλήματα στους γηπεδούχους, που ευτυχώς όμως ήταν εύστοχος. Με Όλεσον και Χουέρτας στην 5άδα οι "μπλαουγκράνα" έκαναν το 15-18, αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε με ένα 5-0 για το 21-18, με τον Σπανούλη να εκτελεί και να οργανώνει υποδειγματικά, τον Αγραβάνη να δίνει δύναμη και το δεκάλεπτο να τελειώνει 26-23. Θέματα στην άμυνα πάντως είχαν και οι δυο ομάδες, με τον ρυθμό να μην βολεύει ιδιαίτερα τους Πειραιώτες.

Οι γηπεδούχοι στο 14` πήγαν τη διαφορά στο +6 με τρίποντο του Πρίντεζη, εκμεταλλευόμενοι τις κακές αμυντικές αντιδράσεις των Καταλανών. Σλούκας και Λαφαγιέτ δημιουργούσαν, ο Πρίντεζης και ο Λοτζέσκι εκτελούσαν, ενώ και η άμυνα είχε γίνει πολύ πιο δυνατή. Η Μπαρτσελόνα κρατούταν κοντά στο σκορ χάρη στα υψηλά της ποσοστά, αλλά το μεγάλο σκορ δημιουργούσε κάποιο προβληματισμό. Οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν λίγο... περισσότερο ξύλο στην άμυνα, αν και το καλό νέο ήταν το 3ο φάουλ του Τόμιτς.

Ο Πέτγουεϊ με τρίποντο στα 15`` πριν από τη λήξη του ημιχρόνου έκανε το 44-36, ξεκολλώντας για τα καλά τον Ολυμπιακό που με... 1,5 λεπτό καλή άμυνα πήγε τη διαφορά στο +8. Εξαιρετικός ήταν στη δημιουργία ο Σλούκας, άψογος ο Πέτγουεϊ με 2/2 τρίποντα, το σχήμα με τρεις γκαρντ στο τέλος του ημιχρόνου ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που οι ερυθρόλευκοι έκλεισαν το ημίχρονο έτσι.

Ο "Πριντ" πήγε για πρώτη φορά τη διαφορά στο +10 (46-36) κι έδειχνε να ελέγχει το ματς κόντρα στην Μπαρτσελόνα που χάρη σε ατομικές ενέργειες του Ντόουλμαν μείωσε 48-44 στο 24` και 48-46 με τον Όλεσον για επιμέρους 11-2. Οι γηπεδούχοι ξαναπήγαν στο +5 με απίθανο τρίποντο Σπανούλη (53-48) και τους μπλαουγκράνα να παίζουν με Λάμπε στο 5 και τον Ντόουλμαν στο 4. Το θέμα ήταν οτι ο Ολυμπιακός σχεδόν ότι έβαζε... "έτρωγε", με τους ερυθρόλευκους πάντως να συντηρούν μια μικρή διαφορά. Με 8-0 και κόντρα ίσως στο momentum η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με διαδοχικές βολές, κυρίως, 57-60 με το δεκάλεπτο να λήγει 59-60. Με ένα 9-0 ο Ολυμπιακός έκανε το 64-60 και ο απίθανος Χάντερ με φοβερό αλεϊ ουπ το 66-60 στο 33`!

Επιτέλους οι ερυθρόλευκοι έβγαζαν ενέργεια και το ΣΕΦ είχε πάρει φωτιά, με την Μπαρτσελόνα να έχει σκοράρει 1 πόντο ως το 34`. Πάντως η Μπάρτσα έδειχνε να έχει... τρικυμία και το μόνο που έπρεπε να κάνει ο Ολυμπιακός ήταν να κρατήσει την άμυνα του. Με βολές ο Πρίντεζης έκανε το 68-61 στο 38` και το ματς πήγαινε πρίμα! Ο καταπληκτικός κι απόψε Πρίντεζης έκανε το 70-62 με κάρφωμα και κάπου εκεί έδειχνε να καθαρίζει το ματς. O Nαβάρο με βολές μείωσε 70-66, ο Σπανούλης είχε 0/2 (!), με τον "Χουάνκι" στη συνέχεια να παίρνει καλάθι και φάουλ για το 70-69...

Ο Σπανούλης έκανε λάθος στην επίθεση, αλλά ο Ντάνστον έκοψε τον Ναβάρο στα 26``! Ο Όλεσον έχασε το τρίποντο, αλλά η μπάλα βγήκε από τον Λοτζέσκι και απέμεναν 21``... Ο Όλεσον έχασε το τρίποντο ολομόναχος, ο Σατοράνσκι έκανε επιθετικό στον Σπανούλη στα 12``.

Ο Kill Bill τις έβαλε και τις 2, όπως και ο Ναβάρο στα 8,3``... Στα 6,4 έγινε φάουλ στον Πρίντεζη που ευστόχησε στη μία, ο Αμπρίνες αστόχησε σε σουτ και νίκη για Ολυμπιακό!

Τα δεκάλεπτα: 26-23, 44-36, 59-60, 73-71

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top