Για τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην Α. Μεσόγειο συζήτησαν οι ΥΠΕΞ Κύπρου και Γερμανίας

Για τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην Α. Μεσόγειο συζήτησαν οι ΥΠΕΞ Κύπρου και Γερμανίας

Για τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και τη γενικότερη συμπεριφορά της στην περιοχή, καθώς και για την αντίδραση της ΕΕ στις τουρκικές κινήσεις συζήτησαν, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν οι Υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου και Γερμανίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και Heiko Maas.

Σε ανάρτησή του το μεσημέρι στο Twitter, ο κ. Χριστοδουλίδης επεσήμανε πως είχε μια ανοιχτή και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων με τον Γερμανό ομόλογό του για θέματα που αφορούν την ΕΕ, ζητήματα περιφερειακού και διμερούς ενδιαφέροντος, καθώς και για τις πρόσφατες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Οι δυο Υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν επίσης θέματα τουρισμού, με τον κ. Χριστοδουλίδη να υπογραμμίζει, όπως ο ίδιος ανέφερε στην ανάρτησή του στο Twitter, την ετοιμότητα της Κύπρου να καλωσορίσει ξανά Γερμανούς τουρίστες από  τις 9 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Όλα στο τραπέζι στο Εθνικό Συμβούλιο: Κυπριακό, κρίση , Βάσεις και νέα μέτρα στήριξης

Όλα στο τραπέζι στο Εθνικό Συμβούλιο: Κυπριακό, κρίση , Βάσεις και νέα μέτρα στήριξης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σύσκεψης του Εθνικού Συμβουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο, ενημερώνοντας την πολιτική ηγεσία για τα αποτελέσματα των επαφών του και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, πραγματοποιήθηκε εκτενής ανταλλαγή απόψεων, με κοινή διαπίστωση την ανάγκη αξιοποίησης του χρόνου για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.