ΔΙΕΘΝΗ

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Χορηγεί 314 εκ. σε εταιρείες που θα συμβάλουν στην καταπολέμηση του κορωνοϊού

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Χορηγεί 314 εκ. σε εταιρείες που θα συμβάλουν στην καταπολέμηση του κορωνοϊού

Συνολικά 166 εκατομμύρια ευρώ, μέσω του πιλοτικού προγράμματος επιτάχυνσης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας (EIC), σε 36 εταιρείες που έχουν αναλάβει την καταπολέμηση της πανδημίας ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν.

Επιπλέον, περισσότερα από 148 εκατομμύρια ευρώ θα χορηγηθούν σε άλλες 36 εταιρείες που πρόκειται να συμβάλουν στο σχέδιο ανάκαμψης για την Ευρώπη, αυξάνοντας τη συνολική επένδυση από το πρόγραμμα Horizon 2020, το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας της ΕΕ, σε 314 εκατομμύρια ευρώ.

Οι επιλεγμένες 36 εταιρείες που θα συμβάλουν στην καταπολέμηση του κορωνοϊού θα εργαστούν σε πρωτοποριακά έργα, όπως στην επέκταση της παραγωγής μαντηλιών βιοαπολύμανσης, στην ανάπτυξη συστημάτων τεχνητής υποστήριξης αναπνοής ασθενή, μια πλατφόρμα αντισωμάτων για τη θεραπεία σοβαρών περιπτώσεων λοίμωξης και πολλά άλλα.

Επιπλέον, 139 εταιρείες που δεν μπορούσαν να λάβουν χρηματοδότηση σε αυτόν τον γύρο λόγω περιορισμών του προϋπολογισμού, έλαβαν τη νέα σφραγίδα αριστείας COVID-19, σε αναγνώριση της αξίας της πρότασής τους και προκειμένου να τους βοηθήσουν να προσελκύσουν υποστήριξη από άλλες χρηματοδοτήσεις πηγές.

Άλλες 36 εταιρείες, που θα υποστηρίξουν το σχέδιο ανάκαμψης για την Ευρώπη, θα εργαστούν σε πολλούς τομείς και έργα, τα οποία περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, την ανάπτυξη ισχυρότερων και ψηλότερων πύργων ανεμογεννητριών, ένα σύστημα παραγωγής οργανικών λιπασμάτων και μια λύση βασισμένη σε blockchain για βιώσιμες πρακτικές ανακύκλωσης κατασκευαστών. Τέλος 679 Σφραγίδες Αριστείας απονεμήθηκαν σε προτάσεις υψηλής ποιότητας που πέρασαν τα κριτήρια χρηματοδότησης του EIC, αλλά δεν μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν λόγω περιορισμένου προϋπολογισμού.

Η Κομισιόν αναφέρει ότι ένας αριθμός ρεκόρ περίπου 4000 νεοσύστατων επιχειρήσεων και μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) έκαναν αίτηση στον EIC Accelerator τον Μάρτιο και πάνω από 1400 πρότειναν καινοτομίες σχετικές με το ξέσπασμα του κορωνοϊού. Ως εκ τούτου διατέθηκαν επιπλέον 150 εκατομμύρια ευρώ σε αυτόν τον γύρο χρηματοδότησης, αυξάνοντας το συνολικό ποσό σε περισσότερα από 314 εκατομμύρια ευρώ. Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις και οι ΜΜΕ που επιλέχθηκαν για υποστήριξη προέρχονται από 16 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 12 κρατών μελών της ΕΕ, του Ηνωμένου Βασιλείου και 3 συνδεδεμένων χωρών.

Από ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top