ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παιχνίδια με φιλάθλους τη νέα σεζόν: «Έχω πληροφόρηση για 33% – Είναι απαράδεκτο…»

Παιχνίδια με φιλάθλους τη νέα σεζόν: «Έχω πληροφόρηση για 33% – Είναι απαράδεκτο…»

O Γενικός διευθυντής του ΓΣΠ, Φοίβος Κωνσταντινίδης, με δηλώσεις του στον Super Sport Fm τόνισε μεταξύ άλλων,πως έχει πληροφόρηση για παιχνίδια με φιλάθλους για τη νέα χρονιά, ποσοστό που κυμαίνεται στο 33%.

Αναλυτικά:

Αρχικά: «Αναμένουμε τις αποφάσεις για να δούμε πως θα λειτουργήσουμε τη νέα περίοδο, όσο αφορά το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. Δεν έχουμε κάποια ενημέρωση μέχρι στιγμής. Απλά, έχουμε διάφορα σενάρια που γίνονται. Τα πάντα ξεκινούν από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία η οποία έχει να ασχοληθεί με όλες τις χώρες και ανάλογα με την πανδημία. Είναι κάτι που θα επηρεάσει τις αποφάσεις των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Όσο αφορά το θέμα των θεατών, η δική μου η πληροφόρηση είναι ότι θα υπάρχει ένας αριθμός φιλάθλων, ένα ποσοστό της τάξης του 33% στο γήπεδο. Αυτό είναι το μόνο σενάριο που υπάρχει. Το τι θα γίνει όμως δεν μπορεί να ξέρει κανένας».

Για τον αριθμό των θεατών: «Θα πρέπει να δούμε με ποιο τρόπο θα διασφαλιστεί η ασφάλεια. Είναι δεδομένο ότι θα εκδίδονται, ένα εισιτήριο ανά τρεις θέσεις, για να υπάρχει απόσταση μεταξύ τους. Στην μπροστινή σειρά και στην πίσω, εννοείτε ότι επίσης θα υπάρχουν αποστάσεις. Θα πρέπει να δούμε και τον αριθμό των φιλοξενουμένων. Και πρέπει να δούμε και μέχρι που θα πάει αυτό. Αν πάει για παράδειγμα μέχρι τα Χριστούγεννα, τι γίνεται μετά; Πρέπει όλα αυτά να εξεταστούν για να δούμε πως θα λειτουργεί το πλάνο. Επίσης, θα πρέπει να δούμε τις διαδικασίες που θα ακολουθούνται με την είσοδο των φιλάθλων και τον τρόπο που θα γίνονται οι έλεγχοι. Πιθανό να χρειάζεται να γίνουν κάποιες αλλαγές στις εγκαταστάσεις και τα αποδυτήρια. Ίσως να πρέπει να μπουν ντους και βρίσεις που να λειτουργούν με αισθητήρες για να μην αγγίζουν πάνω».

Για το κόστος: «Είναι αρκετά μεγάλο. Το καθαρό έσοδο, είναι το δικαίωμα σταδίου και το ποσοστό πάνω στο εισιτήριο. Επομένως, τα άλλα λεφτά που πληρώνουν οι ομάδες είναι τα έξοδα που αφορούν την ομάδα και πληρώνονται προς τρίτους. Από τη στιγμή όμως, που δεν πωλούνται εισιτήρια δεν υπάρχει έσοδο. Αυτό το διάστημα, υπάρχουν έξοδα συντήρησες, είτε της επανασποράς τους χλοοτάπητα. Η ζημιά μας υπολογίζεται γύρω στις 250.000 λόγω της απραξίας. Είναι πολύ μεγάλο ποσό».

Για το πως θα καλυφθεί αυτό το κόστος: «Με όποιον τρόπο μπορούμε. Ελπίζουμε σιγά σιγά να κάνουμε τις οικονομίες που πρέπει. Ίσως να προβούμε σε κάποια δανειοδότηση. Στηριζόμαστε και στις ομάδες που θα πρέπει να καταλάβουν, ότι οι υποχρεώσεις τους προς τα στάδια είναι πολύ μικρές, ανάλογα με τα μπάτζετ που έχουν. Υπάρχουν ομάδες που ακόμη δεν έχουν εξοφλήσει τα οφειλόμενα, και δεν αναφέρομαι μόνο στο ΓΣΠ. Είναι απαράδεκτο μία ομάδα που έχει 10 εκατομμύρια για παράδειγμα να μην έχει εξοφλήσει ένα ποσό 300.000»

Αν θα επωμίζεται το σωματείο το επιπλέον κόστος: «Σίγουρα το κόστος διεξαγωγής των αγώνων, αναλαμβάνεται από τα σωματεία. Τα έξοδα που γίνονται στην υποδομή των σταδίων, μέχρι τώρα ήταν στην πλευρά του εκάστοτε σταδίου. Οι ομάδες γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει η αύξηση των εξόδων ενός σταδίου».

The post Παιχνίδια με φιλάθλους τη νέα σεζόν: «Έχω πληροφόρηση για 33% – Είναι απαράδεκτο…» appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top