ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΟΥΣΙΟΣ: «Η επιστολή προς Σπέχαρ υποδεικνύει στα ΗΕ γεγονότα και θέσεις αρχής»

ΚΟΥΣΙΟΣ: «Η επιστολή προς Σπέχαρ υποδεικνύει στα ΗΕ γεγονότα και θέσεις αρχής»

Η επιστολή προς την Ειδική Αντιπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, καταγράφει γεγονότα και θέσεις αρχής, που καθηκόντως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης έπρεπε να εντοπίσει και να υποδείξει προς τα Ηνωμένα Έθνη, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε να αποστείλει ο Υπουργός των Εξωτερικών επιστολή προς την Ειδική Αντιπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, στην οποία να αναφέρει συγκεκριμένα γεγονότα, τα οποία έχουν λάβει χώρα και να εντοπίζει το γεγονός ότι η τήρηση ίσων αποστάσεων στις περιπτώσεις της λειτουργίας των σημείων διέλευσης δεν ήταν η λογικά αναμενόμενη από τα Ηνωμένα Έθνη», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Κούσιος.

Ταυτόχρονα, συνέχισε, «η επίκληση και προτροπή των Ηνωμένων Εθνών για περαιτέρω συνεργασία των δύο πλευρών θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως εξίσωση της νόμιμης Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας με το μόρφωμα στα κατεχόμενα εδάφη μας».

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, η συναντίληψη που επικράτησε μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, αντιμετώπισε τις αρνητικές αντιδράσεις του παράνομου κατοχικού καθεστώτος και προφανώς τα Ηνωμένα Έθνη θα έπρεπε να εντοπίσουν τη στάση αυτή και τουλάχιστον να αντιδράσουν με τον ίδιο ή ανάλογο τρόπο που ατυχώς υιοθέτησαν στην περίπτωση της προσωρινής αναστολής λειτουργίας των τεσσάρων σημείων διέλευσης που είχε αποφασίσει η Κυβέρνηση για σκοπούς καλύτερου ελέγχου για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η επιστολή θα κοινοποιηθεί και προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, κατέληξε ο κ. Κούσιος.

Aπό ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top