Υπ.Υγείας: Καλεί τους νέους αιμοδότες για ενίσχυση της αιμοδοσίας

Υπ.Υγείας: Καλεί τους νέους αιμοδότες για ενίσχυση της αιμοδοσίας

Κάλεσμα σε νέους αιμοδότες για να ενισχυθεί η αιμοδοσία, έκανε την Κυριακή (14/6) ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αιμοδότη.

Σε μήνυμά του στο Twitter, o κ. Ιωάννου παράλληλα έστειλε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αιμοδότες, «οι οποίοι μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας δήλωσαν παρόντες και έδωσαν το πολύτιμο δώρο ζωής στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.»

Ανέφερε, στη συνέχεια του τουϊτ (thread) ότι η «σημερινή μέρα μάς δίνει την ευκαιρία για κάλεσμα σε νέους αιμοδότες ώστε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την κοινωνική προσφορά της αιμοδοσίας, η οποία μας τιμά σαν λαό και για την οποία είμαστε περήφανοι».

Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Αίματος του Υπουργείου Υγείας για το 2019, οι χιλιάδες εθελοντές αιμοδότες καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες για αίμα, κατατάσσοντας την Κύπρο στις 62 χώρες παγκοσμίως με πλήρη επάρκεια αίματος από εθελοντική, μη αμειβόμενη αιμοδοσία.

Εξάλλου, η Κύπρος κατέχει την πρωτιά μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κόσμου, ως προς το ποσοστό των αιμοδοτών, που φτάνει το 9% του πληθυσμού.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος μετά τη συζήτηση με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό»

ΠτΔ: «Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος μετά τη συζήτηση με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό»

Μετά τα όσα συζήτησε με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό κα Μαρία Άνχελα Ολγκίν κατά τη σημερινή τους συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία, ελπίζοντας αυτή η αισιοδοξία να μετουσιωθεί σε θετικά αποτελέσματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE