ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Θα συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ομολόγων του

ΥΠΕΞ: Θα συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ομολόγων του

Σε τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών των Κρατών-Μελών ΕΕ, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων θα συμμετάσχει τη Δευτέρα 15/06, το απόγευμα ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, βασική θεματική της τηλεδιάσκεψης, στην οποία θα συμμετάσχει εκτάκτως και ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo, θα αποτελέσει η πορεία των Διατλαντικών Σχέσεων και ο στρατηγικός διάλογος ΕΕ-ΗΠΑ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Οι συζητήσεις αναμένεται να επεκταθούν και να καλύψουν σημαντικά και επίκαιρα θέματα περιφερειακού, ευρωπαϊκού και διεθνούς ενδιαφέροντος.
 
Στο δεύτερο μέρος της τηλεδιάσκεψης, στο οποίο θα συμμετάσχουν μόνο οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας, Josep Borrell, θα προβεί σε ανασκόπηση των τελευταίων εξελίξεων σε θέματα εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, επί των οποίων θα έχουν την ευκαιρία στη συνέχεια να ανταλλάξουν απόψεις οι Υπουργοί Εξωτερικών των Κ-Μ ΕΕ.

 Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να συζητηθούν ανάμεσα σε άλλα θέματα, οι τουρκικές προκλήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τα Συμπεράσματα του Συμβουλίου για την Ασφάλεια και την Άμυνα, καθώς και η επικείμενη διεθνής διάσκεψη για το Σουδάν, καταλήγει η ανακοίνωση.

Από ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top