ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Θα συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ομολόγων του

ΥΠΕΞ: Θα συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ομολόγων του

Σε τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών των Κρατών-Μελών ΕΕ, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων θα συμμετάσχει τη Δευτέρα 15/06, το απόγευμα ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, βασική θεματική της τηλεδιάσκεψης, στην οποία θα συμμετάσχει εκτάκτως και ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo, θα αποτελέσει η πορεία των Διατλαντικών Σχέσεων και ο στρατηγικός διάλογος ΕΕ-ΗΠΑ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Οι συζητήσεις αναμένεται να επεκταθούν και να καλύψουν σημαντικά και επίκαιρα θέματα περιφερειακού, ευρωπαϊκού και διεθνούς ενδιαφέροντος.
 
Στο δεύτερο μέρος της τηλεδιάσκεψης, στο οποίο θα συμμετάσχουν μόνο οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας, Josep Borrell, θα προβεί σε ανασκόπηση των τελευταίων εξελίξεων σε θέματα εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, επί των οποίων θα έχουν την ευκαιρία στη συνέχεια να ανταλλάξουν απόψεις οι Υπουργοί Εξωτερικών των Κ-Μ ΕΕ.

 Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να συζητηθούν ανάμεσα σε άλλα θέματα, οι τουρκικές προκλήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τα Συμπεράσματα του Συμβουλίου για την Ασφάλεια και την Άμυνα, καθώς και η επικείμενη διεθνής διάσκεψη για το Σουδάν, καταλήγει η ανακοίνωση.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top