ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ: Ενισχύει τις υπηρεσίες κοινωνικής στήριξης προσφύγων και μεταναστών

ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ: Ενισχύει τις υπηρεσίες κοινωνικής στήριξης προσφύγων και μεταναστών

Σε προσαρμογή και ενίσχυση των υπηρεσιών κοινωνικής στήριξης των προσφύγων και μεταναστών ΥΤΧ (υπηκόων τρίτων χωρών) προχώρησε ο Δήμος Λεμεσού, προκειμένου να ανταποκριθεί στα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο Δήμος Λεμεσού αναφέρει ότι ενεργώντας στο πλαίσιο του προγράμματος «Μια πόλη ο κόσμος όλος», που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης, οι λειτουργοί του Δήμου Λεμεσού επικεντρώθηκαν σε πρώτο στάδιο στην συστηματική ενημέρωση των προσφύγων και μεταναστών γύρω από τα περιοριστικά μέτρα, για μη εξάπλωση της πανδημίας.

Όπως αναφέρει «τα στελέχη κοινωνικής εργασίας εργάστηκαν (social street work) για να δώσουν πληροφόρηση στους ΥΤΧ, μεταξύ άλλων, για τα ατομικά μέτρα προστασίας και τις διαδικασίες μετακίνησης», ενώ προσθέτει πως «έκαναν παραπομπές σε μεταφρασμένα έντυπα και έδιναν στοιχεία για κάθε νέα πληροφόρηση και τις αλλαγές στα περιοριστικά μέτρα που συνεχίζονται μέχρι και σήμερα».

Παράλληλα, σημειώνει ότι οι λειτουργοί του Δήμου και του προγράμματος συνέχισαν να προωθούν ενέργειες δικτύωσης με πρόσφυγες και μετανάστες, ώστε να τους διευκολύνουν στην επαφή τους με δημόσιες υπηρεσίες σε θέματα που σχετίζονται με κοινωνικές παροχές και μέτρα στήριξης, προσθέτοντας ότι η επικοινωνία με τις κοινότητες των προσφύγων και μεταναστών διατηρήθηκε μέσω διαδικτύου και κυρίως μέσω τηλεδιασκέψεων.

Επίσης, αναφέρει ότι με τα περιοριστικά μέτρα και το αναγκαστικό κλείσιμο των σχολικών μονάδων, οι λειτουργοί του Δήμου Λεμεσού προσάρμοσαν τις δραστηριότητες στήριξης των οικογενειών, παρέχοντας υπηρεσίες κυρίως μέσω τηλεφώνου, ενώ διατηρήθηκε τακτική επικοινωνία, τόσο με τα σχολεία όσο και με τις οικογένειες ΥΤΧ, για να τηρούνται ενήμερες για όλες οι νέες πληροφορίες που αφορούν τα μέτρα προστασίας, μετακίνησης αλλά και προστασίας των εργαζομένων.

Σημειώνεται ότι στην συνολική κοινωνική παρέμβαση του Δήμου Λεμεσού κατά την περίοδο της πανδημίας για στήριξη των ευάλωτων ομάδων, έθεσε σε λειτουργία το Κέντρο Έκτακτης Ανάγκης – ΚΕΑ Δήμου Λεμεσού.

Από ΚΥΠΕ

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top