ΑΘΛΗΤΙΚΑ

LIVE η συνέντευξη του Νίκου Κίρζη στην εκπομπή «Χωρίς VAR» – Δεν υπάρχει παρεξήγηση με Παπασταύρου, αλλά…»

LIVE η συνέντευξη του Νίκου Κίρζη στην εκπομπή «Χωρίς VAR» – Δεν υπάρχει παρεξήγηση με Παπασταύρου, αλλά…»

Ο Πρόεδρος του Απόλλωνα, Νίκος Κίρζης, είναι καλεσμένος στην αποψινή (18/06, 21:30) εκπομπή της Cablenet «Χωρίς VAR».

Ο διοικητικός ηγέτης των «γαλάζιων» της Λεμεσού, θα ανοίξει τα χαρτιά του και θα μιλήσει για όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα του και… όχι μόνο.

Για την περίπτωση Εμίλιο Ενσούε, την πολύκροτη υπόθεση Φώτη Παπουλή και τον ρόλο που έπαιξε η Ομόνοια, καθώς και για την παρεξήγηση με τον Σταύρο Παπασταύρου.

Αναμένεται να αναλύσει το πλάνο της επόμενης χρονιάς, θα μιλήσει για τις μεταγραφές και για τα κεφάλαια που έκλεισαν στον Απόλλωνα, ενώ θα οριοθετήσει και τους στόχους της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Θα κάνει επίσης μεταξύ άλλων, αναφορά στη νέα δομή του πρωταθλήματος, στην αύξηση των ομάδων σε 14 και στα νέα οικονομικά δεδομένα που διαμορφώθηκαν στον χώρο του ποδοσφαίρου μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Διαβάστε πιο κάτω όλα όσα θα πει ο Πρόεδρος του Απόλλωνα, Νίκος Κίρζης:

LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Για το αν βιαστήκαμε να διακόψουμε το πρωτάθλημα, έχοντας ως δεδομένο την κάθετη πτώση στα κρούσματα του κορωνοϊού στην Κύπρο: «Ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους μας και ποδοσφαιρικά και σε ανθρώπινο επίπεδο και ακόμη δεν έχει τελειώσει. Έχει επηρεαστεί η ζωή μας και η καθημερινότητά μας. Όσον αφορά το ποδόσφαιρο, η ΚΟΠ είχε ετοιμάσει ένα πρωτόκολλο, με βάση αυτό της γερμανικής Ομοσπονδίας. Αν το αποδεχόταν η Κυβέρνηση, εμείς ως Απόλλωνας ήμασταν έτοιμοι να αγωνιστούμε. Στο Προεδρικό, τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και οι επιδημιολόγοι, ήταν ξεκάθαροι. Υπήρχαν πράγματα που δεν μπορούσε η Κυβέρνηση να δεχθεί και έβαζαν εμπόδια στο να επαναρχίσει το πρωτάθλημα».

Για το ότι δεν προσπάθησαν περισσότερο οι ομάδες και η ΚΟΠ για να ξεπεραστούν τα ανυπέρβλητα εμπόδια: «Το πρωτόκολλο ήταν βασισμένο σε αυτό της Γερμανικής Ομοσπονδίας που ήταν η πρώτη χώρα που άρχισε ξανά το ποδόσφαιρο. Το μεγάλο εμπόδιο για εμάς, ήταν η άρνηση των επιδημιολόγων, σε περίπτωση που θα βρισκόταν κρούσμα ανάμεσα σε ομάδα. Δηλαδή, ζητούσαν να μπαίνει σε καραντίνα όλη η ομάδα και όχι μόνο ο συγκεκριμένος παίκτης. Αντιλαμβάνεστε τα προβλήματα που θα δημιουργούνταν. Έχουν ξεκινήσει πολλά πρωταθλήματα στην Ευρώπη, όμως υπάρχουν και πολύ μεγαλύτερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη που δεν άρχισαν. Και βλέποντας ποδόσφαιρο με τα νέα δεδομένα, είναι κάτι πρωτόγνωρο. Χρειάζεται τεράστια οργάνωση. Είναι και το κόστος. Απλά να σας πω ότι μόνο τα τεστ για όλες τις ομάδες της Γερμανίας, θα κοστίσουν περίπου 4.000.000 ευρώ. Μόνο τα τεστ σε όλη την περίοδο αυτή».

Για το αν θα αναλάβουν οι ομάδες το κόστος των τεστ του κορωνοϊού, όταν θα αρχίσει το νέο πρωτάθλημα: «Ακόμα δεν έχουμε συζητήσει καν, το πως θα αρχίσουμε τη νέα περίοδο. Φυσικά, υπάρχουν και οι οδηγίες της Κυβέρνησης και με βάση αυτές πορευόμαστε».

Για την κριτική που δέχθηκε η διοίκηση του Απόλλωνα, ότι συμμάχησε με άλλες διοικήσεις που είχαν διαφορές στο παρελθόν: «Ο Απόλλωνας δεν συμμάχησε με κανέναν. Κάναμε κάτι, για το οποίο δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Δεν είχαμε κανένα λόγο για να συμμαχήσουμε. Παίζαμε με την Ομόνοια και αν νικούσαμε θα ήμασταν στο -4 από την κορυφή, ήμασταν και στους “4” του κυπέλλου. Ο Απόλλωνας έχει τα πιστεύω του και τις αρχές του και δέχθηκε σοβαρά πλήγματα με τη διακοπή».

Για το τι προνοούσε η περιβόητη συμφωνία των έξι πρώτων ομάδων: «Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία του Κυπριακού ποδοσφαίρου, με τόση συχνή επικοινωνία των προέδρων των ομάδων. Μιλούσαμε συχνά, για να δούμε πως θα πάμε στην επόμενη μέρα. Κατά τη διάρκεια των τηλεδιασκέψεων, είχαμε συμφωνήσει σε κάποια θέματα για να προστατευτούμε, λόγω και της κατάστασης που επικρατούσε. Τα θέματα που συμφωνήσαμε ήταν τρία. Το ένα ήταν για το ποσοστό μείωσης που θα κάναμε όλοι προς τους ποδοσφαιριστές. Το δεύτερο ήταν το θέμα αύξησης ή όχι των ομάδων και το τρίτο ήταν το θέμα των μεταγραφών που η συμφωνία ήταν ξεκάθαρη, ότι αν μία ομάδα επιθυμούσε να κρατήσει έναν παίκτη της, είτε έχει συμβόλαιο είτε όχι, να μην ερχόταν άλλη ομάδα να συζητήσει με τον ποδοσφαιριστή».

Για το αν θεωρεί ότι αθέτησε τη συμφωνία η Ομόνοια στην περίπτωση του Φώτη Παπουλή: «Εγώ δεν θέλω να πω με σιγουριά, τι είχε μπροστά του ο Φώτης. Όταν μίλησε ο Φανούριος, είπε ξεκάθαρα την άποψη τη δική μου, ότι αποχώρησα από το γκρουπ των προέδρων και τη συμφωνία, γιατί πρέπει να τηρούνται όλοι οι όροι. Δεν είναι α λα καρτ, πρέπει να τηρούνται όλοι οι όροι. Δεν υπάρχει παρεξήγηση με τον κ. Παπασταύρου, απλά θεωρώ ότι αθέτησε αυτή τη συμφωνία και ο καθένας ακολουθεί τον δρόμο του. Είμαι ξεκάθαρος, εμείς είπαμε στον ποδοσφαιριστή μας ότι θέλουμε να τον διατηρήσουμε στο ρόστερ. Από την στιγμή που ο κ. Παπασταύρου με ενημέρωσε ότι θα αρχίσει επαφές μαζί του, ακόμα κι αν έγινε 30 μέρες αργότερα, θεωρώ ότι αθέτησε τη συμφωνία. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και δεν θέλω να το συζητήσω περισσότερο».

The post LIVE η συνέντευξη του Νίκου Κίρζη στην εκπομπή «Χωρίς VAR» – Δεν υπάρχει παρεξήγηση με Παπασταύρου, αλλά…» appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στην δημοσιότητα το όνομα και τα στοιχεία της άτυχης 77χρονης που παρασύρθηκε από όχημα στη Λευκωσία - Ζητά την βοήθεια του κοινού η Αστυνομία

Απίστευτο κι όμως κυπριακό: Μερίδα περιπτέρων πουλά προϊόντα κάνναβης - Δείτε φωτογραφίες

Αυξημένο το επίδομα Τέκνου φέτος - Πότε θα καταβληθεί το επίδομα Πολύτεκνης Μάνας - Όλες οι πληροφορίες

Τελικός Κυπέλλου: Αυτά είναι τα μέτρα ασφαλείας για το Ομόνοια - Πάφος

Μαζικά απειλητικά email σε σχολεία: Ζητήθηκε συνδρομή της Interpol και Europol - Οι ενέργειες που γίνονται



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top