ΚΥΠΡΟΣ

Καταγγέλλει ρατσιστικά συνθήματα ο Δημητρίου!

Καταγγέλλει ρατσιστικά συνθήματα ο Δημητρίου!

Ο εκπρόσωπος τύπου της Ομόνοιας Αντρέας Δημητρίου μιλώντας στο ραδιόφωνο έκανε λόγο για ρατσιστικά συνθήματα κατά των ποδοσφαιριστών Ποτέ, Φοφανά και Γκουλόν. Αναφέρθηκε στον αποκλεισμό από τον ΑΠΟΕΛ, τον κόσμο αλλά και την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα είπε στον Super Sport FM: 

Για τον αποκλεισμό από το κύπελλο…

«Γνωρίζαμε ότι ήταν δύσκολο το έργο μας. Η ομάδα πάλεψε και διεκδίκησε τις πιθανότητες που είχε και θα μπορούσαμε να κερδίζαμε το παιχνίδι αν ήμασταν πιο εύστοχοι και πιο τυχεροί. Επιλέξαμε ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού που λειτούργησε πολύ καλά. Στο πρώτο ημίχρονο κυριαρχήσαμε αφού είχαμε ευκαιρίες με μεγάλη συχνότητα, είχαμε ένα δοκάρι, ενώ δύο φορές αντίπαλοι ποδοσφαιριστές απέκρουσαν την μπάλα πάνω στη γραμμή. Το γεγονός ότι δεν σκοράραμε σε αυτό το διάστημα ήταν καθοριστικό. Στο δεύτερο ημίχρονο, όπως ήταν λογικό, ο ρυθμός έπεσε, είχαμε πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ είχαμε και ένα δοκάρι. Και ο αντίπαλος είχε δοκάρι και κάποιες καλές στιγμές. Όπως φάνηκε πληρώσαμε το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και κυρίως το κακό πεντάλεπτο στο οποίο δεχθήκαμε δύο γκολ. Το θετικό είναι πως η ομάδα δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και έδειξε ότι μπορεί να αγωνιστεί με διάφορους τρόπους και να προσαρμόσει ανάλογα τα πλάνα της. Αυτό είναι σημαντικό για το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Αφήσαμε πίσω το κύπελλο και το μυαλό μας είναι πλέον στο παιχνίδι του Σαββάτου. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι στην προσπάθεια που κάνουμε για έξοδο στην Ευρώπη. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πολύ καλό αντίπαλο όπως είναι η ΑΕΚ και θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε μαζί με τον κόσμο».

Για τον κόσμο…

«Θεωρούμε δεδομένο ότι θα γεμίσουν και τις τρεις κερκίδες που θα έχουμε το Σάββατο. Ο κόσμος δεν χρειάζεται ιδιαίτερο κάλεσμα και είμαστε σίγουροι ότι θα σπρώξει την ομάδα. Είναι εφικτό να γεμίσουν και οι τρεις κερκίδες. Αυτό μας έχει δείξει ο κόσμος και η αγάπη που έχει για την ομάδα. Δεν υπάρχει κάτι που να μας κάνει να νιώθουμε αμφιβολίες».

Για την ΑΕΚ…

«Το παιχνίδι με τον Απόλλωνα ήταν καθοριστικό και έπρεπε να το κερδίσουμε. Αυτό έγινε με μια καλή εμφάνιση και μια πειστική νίκη. Αυτό αισιοδοξούμε να κάνουμε και το Σάββατο. Η ομάδα έχει χαρακτήρα και δυναμική από τις εμφανίσεις από τον Δεκέμβρη και έπειτα. Όλα είναι εκεί και μας κάνουν να αισιοδοξούμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η ΑΕΚ μπορεί να τα βάλει με οποιοδήποτε αντίπαλο. Θέλουμε να είμαστε στα καλύτερα μας και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτά που πρέπει για να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Για το στόχο της τρίτης θέσης και την πίεση που υπάρχει…

«Πάντα υπάρχει πίεση. Δεν αλλάζει αυτό. Είμαστε στην τελική ευθεία και τα λάθη είναι δύσκολο να διορθωθούν». Για τον Γκαρσία που τραυματίστηκε στον ώμο και τα αγωνιστικά δεδομένα… «Ο Γκαρσία θα περνούσε από ιατρικές εξετάσεις. Αργότερα θα έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα. Είναι αμφίβολος για το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Το πρόβλημα είναι στην κλείδα. Φαίνεται να υπάρχει ένα πρόβλημα, όμως θα πούμε περισσότερα μετά τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Θα δούμε σήμερα τους Φυλακτού και Ρούνιε. Ο Ρούμπιο έχει ανεβάσει ρυθμούς, είναι πολύ καλύτερα, όμως, ίσως πάρει παράταση για την επόμενη βδομάδα η επιστροφή του στη δράση».

Για τα ρατσιστικά συνθήματα: 

«Το πρώτο σοβαρό περιστατικό αφορούσε μια φωτοβολίδα που ρίχθηκε με μηχανισμό από την κερκίδα του ΑΠΟΕΛ και χτύπησε οπαδό μας. Έχει υποστεί έγκαυμα στο χέρι 15 εκατοστών. Ο ίδιος φίλαθλος δεν θέλησε να δώσει κατάθεση στην Αστυνομία. Καταγγέλλουμε το περιστατικό για να λειτουργήσουν όπως πρέπει οι αρμόδιοι για να μην έχουμε επανάληψη. Κινδυνεύουμε να θρηνήσουμε θύματα. Αυτές οι εγκληματικές ενέργειες πρέπει τιμωρούνται. Αν μη κακό θρηνήσουμε θύματα τα κροκοδείλια δάκρυα θα πέφτουν βροχή. Δεν είναι το θέμα ποιοι την έριξαν, αλλά το ότι κινδυνεύουμε πολύ σοβαρά. Αν δεν έβαζε τα χέρια του αντιλαμβάνεστε το τι θα γινόταν.

Το δεύτερο είναι οι ρατσιστικές ιαχές προς τους ποδοσφαιριστές μας Ποτέ, Γκουλόν και Φοφανά, Αυτή η ρατσιστική συμπεριφορά έγινε αντιληπτή από όλους όσους ήταν στο γήπεδο. Έχει καταγραφεί και από το βίντεο του αγώνα. Πρέπει να δοθεί επιτέλους ένα τέλος. Οι ρατσιστές προσβάλουν την κυπριακή κοινωνία. Πρέπει να εντοπίσουμε τους λίγους που στιγματίζουν όλους τους υπόλοιπους. Αν δεν ντρεπόμαστε για αυτό ας το αφήσουμε ατιμώρητο και ας μην το καταδικάσουμε». 

Για το γεγονός ότι το ΑΠΟΕΛ, υποστηρίζει ότι έγινε ανταλλαγή κροτίδων και φωτοβολίδων…

«Δεν είδαμε κάτι τέτοιο και δεν ξέρω γιατί λέχθηκε αυτό. Δεν έχουμε δει να γίνεται ανταλλαγή κροτίδων και φωτοβολίδων».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top