ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Καδής : Μπορούμε να θέσουμε στέρεες βάσεις στους αγώνες μας αντλώντας διδάγματα από την ιστορία

Κώστας Καδής : Μπορούμε να θέσουμε στέρεες βάσεις στους αγώνες μας αντλώντας διδάγματα από την ιστορία

Γνωρίζοντας την ιστορία μας και αντλώντας διδάγματα από αυτήν, μπορούμε να θέσουμε στέρεες βάσεις στους αγώνες μας για φυσική και εθνική επιβίωση, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.

Σε χαιρετισμό του, στο Μαθητικό Συνέδριο του Λυκείου Αρχιεπισκόπου Γ΄ Δασούπολης, ο κ. Καδής είπε το θέμα του συνεδρίου “Οι διαχρονικοί αγώνες των Κυπρίων για ελευθερία με τον φακό των νέων του 21ου αιώνα”, είναι ένα θέμα που εν μέρει ταυτίζεται με τον 3ον υπό έμφαση που έθεσε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, με σκοπό να ενδυναμώσει την ιστορική ταυτότητα των μαθητών.

“Πολύ εύστοχα ο Γιώργος Σεφέρης ανέφερε κάποτε ότι σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν, σβήνει κανείς και ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον. Έχουμε ευθύνη και υποχρέωση να γνωρίσουμε σωστά την ιστορία μας και να σταθούμε με βαθύ σεβασμό απέναντι από τα μεγάλα και σπουδαία γεγονότα του παρελθόντος”, σημείωσε.

Όπως ανέφερε “μέσα στην πρόσφατη ιστορία του τόπου μας προβάλλουν ως φωτεινά παραδείγματα, οι ήρωες μαθητές του απελευθερωτικού μας αγώνα 1955 – 59,  Πετράκης Γιάλλουρος,  Πετράκης Κυπριανού, Αριστείδης Χαραλάμπους, Ευαγόρας Παλληκαρίδης”, για να προσθέσει ότι “αυτοί αποτελούν διδάγματα που τόσο πολύ τα έχουμε ανάγκη, ιδιαίτερα στις μέρες μας”.

Ανέφερε ακόμα ότι ακαδημαϊκοί και ερευνητές αναδεικνύουν την προσφορά των Κυπρίων εθελοντών στους διάφορους αγώνες και σημειώνει ότι “άνθρωποι του πνεύματος απαθανατίζουν, ιστορώντας με την πένα και με τον λόγο τους την υπέρβαση του κοινού ανθρώπου, που συνειδητά και ανυστερόβουλα προσέφερε τον εαυτό του στον ιερό αγώνα για ελευθερία και εθνική αξιοπρέπεια”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου για τους Πυροβολισμούς στο Ζακάκι - Δύο οι δράστες

Δεν υποφέρονται οι τιμές ηλεκτρισμού: Έχουμε το πέμπτο πιο ακριβό ρεύμα στην ΕΕ - Η διαφορά με τις υπόλοιπες χώρες

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται ρυθμίσεις σε βελάκια πρόστιμα και γραμμές - «Δε θέλουμε να ταλαιπωρείται ο κόσμος»

Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο για τα επεισόδια το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στη Λεμεσό - Συνεχίζονται οι έρευνες



Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top