ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιοχές της επαρχίας Πάφου με περιβαλλοντικά ζητήματα επισκέφθηκε ο Περδίκης

Περιοχές της επαρχίας Πάφου με περιβαλλοντικά ζητήματα επισκέφθηκε ο Περδίκης

Τα “παθήματα δεν μας έγιναν μαθήματα”, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Πάφο.

 

Ο  Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, συνοδευόμενος από τον Επαρχιακό Γραμματέα Πάφου του Κινήματος Ανδρέα Ευλαβή, επισκέφτηκε το απόγευμα την Πάφο προκειμένου να επισκεφτεί τοποθεσίες στο κέντρο της πόλης και στην παραλιακή περιοχή της Πάφου, όπου έχουν εντοπιστεί -όπως είπε- παρανομίες και επεμβάσεις στο περιβάλλον.

Σε δηλώσεις του ο κ. Περδίκης ανέφερε πως επισκέφτηκε περιοχές όπου έχουν κοπεί αιωνόβια δέντρα κυπαρίσσια και τρεμιθιές, ενώ στην περιοχή της Πέγειας και Χλώρακας τις παρεμβάσεις που έγιναν στην ζώνη προστασίας της παραλίας. 

Ο κ. Περδίκης ανέφερε πως αποτελεί θλιβερό γεγονός η καταστροφή του πρασίνου και η παρέμβαση στις παραλίες στο όνομα της ανάπτυξης. 

Ερωτηθείς σχετικά είπε πως οι παρεμβάσεις αποτελούν παγκύπριο  φαινόμενο, σημειώνοντας ωστόσο πως για να καταστρέψεις κάτι πρέπει και να το έχεις και η Πάφος έχει ομορφιές, πράσινο και ακτές για  αυτό υπάρχουν περιθώρια καταστροφής, συμπλήρωσε. 

Το γεγονός, είπε, ότι δεν εντοπίζονται σε κάποιες άλλες περιοχές τέτοια φαινόμενα είναι γιατί έχουν ήδη καταστραφεί. 

Είναι κρίμα, συνέχισε, “σε μια Επαρχία όπως είναι η Πάφος, που έχει ακόμα ομορφιές και μπορεί να τραβήξει τον κόσμο και να αποτελέσει πόλο έλξης, να αντιγράφει τα παραδείγματα, άλλων πόλεων και άλλων Επαρχιών και να οδηγείται στην αποψίλωση του πρασίνου και στην καταστροφή της ομορφιάς». 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διοικητική έρευνα διέταξε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top