ΣΟΜΑΛΙΑ: Τουλάχιστον επτά τραυματίες από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

ΣΟΜΑΛΙΑ: Τουλάχιστον επτά τραυματίες από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν το Σάββατο (04/07) σε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, με τον οδηγό του να εξουδετερώνεται από την αστυνομία στην είσοδο του λιμανιού του Μογκαντίσου, της πρωτεύουσας της Σομαλίας, όπως δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

"Ένας καμικάζι προσπάθησε να χτυπήσει το φυλάκιο της αστυνομίας στην είσοδο του λιμανιού, αλλά οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ και τον εξουδετέρωσαν, προκαλώντας έκρηξη του οχήματος", εξήγησε ο αξιωματικός της Αστυνομίας Αμπντουκαντίρ Αχμέντ.

"Δύο αστυνομικοί και πέντε πολίτες τραυματίστηκαν", πρόσθεσε. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ κατά του οχήματος αφού ο οδηγός του αρνήθηκε να σταματήσει σε σημείο ελέγχου. Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης για την απόπειρα επίθεσης, αλλά αυτό το είδος επιθέσεων γενικά αποδίδονται στους ισλαμιστές μαχητές της οργάνωσης Σεμπάμπ.

Η Σομαλία βυθίστηκε στο χάος στις αρχές της δεκαετίας του 1990 μετά την ανατροπή του στρατιωτικού δικτάτορα Σίαντ Μπαρ. Από το 2008, η ισλαμιστική οργάνωση Σεμπάμπ προσπαθεί να ανατρέψει την κεντρική κυβέρνηση και να επιβάλει τη δική της ακραία εκδοχή του ισλαμικού νόμου στη χώρα.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τράμπ - «Πολύ δύσκολο» να ζητήσω από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις - Η συνάντηση Ιράν με Ευρωπαϊους

Τράμπ - «Πολύ δύσκολο» να ζητήσω από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις - Η συνάντηση Ιράν με Ευρωπαϊους

Ισραήλ και Ιράν συνεχίζουν να ανταλλάσσουν επιθέσεις στην όγδοη μέρα της σύγκρουσής τους, με το ενδεχόμενο αμερικανικής εμπλοκής να μην έχει απομακρυνθεί.Ο Ιρανός ΥΠΕΞ συναντήθηκε στη Γενεύη με τους ομολόγους του, της Βρετανίας της Γαλλίας και της Γερμανίας και την κορυφαία διπλωμάτη της ΕΕ. Οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ δήλωσαν ότι θέλουν να δουν τις συζητήσεις να συνεχίζονται και ανάμεσα σε Ιράν και ΗΠΑ. Η Τεχεράνη ζητά να σταματήσει πρώτα η επιθετικότητα του Ισραήλ.Ο Τραμπ δήλωσε, ανάμεσα σε άλλα, ότι «είναι δύσκολο να πούμε στο Ισραήλ να σταματήσει τις αεροπορικές επιθέσεις ενώ κερδίζει». Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE