ΕΛΛΑΔΑ

Συμμετοχή Δένδια σε τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Λιβύη

Συμμετοχή Δένδια σε τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Λιβύη

Σε τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, με θέμα τη Λιβύη, αναμένεται να μετάσχει την Τετάρτη 8 Ιουλίου, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στην τηλεδιάσκεψη θα συμμετάσχουν, εκτός από τα μέλη του Συμβουλίου, τα μέλη της Διαδικασίας Βερολίνου, καθώς και η Ελλάδα, το Κατάρ και το Μαρόκο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εκπροσωπηθεί από τον Ύπατο Εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέπ Μπορέλ.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, κατά την τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, σχετικά με την κατάσταση στη Λιβύη, παρουσία και της εκτελούσας χρέη ειδικού εκπροσώπου για τη Λιβύη, Στέφανι Γουίλιαμς.

Οι διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι η τηλεδιάσκεψη διοργανώνεται από την τρέχουσα γερμανική προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας, με στόχο την επαναβεβαίωση των αρχών και των δεσμεύσεων της Διαδικασίας του Βερολίνου.

Από ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top