ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι... Βρετανοί ξανάρχονται - Τονωτική ένεση ή απέλπιδα προσπάθεια;

Οι... Βρετανοί ξανάρχονται - Τονωτική ένεση ή απέλπιδα προσπάθεια;

Με τα σημερινά δεδομένα η κάθοδος των Βρετανών τουριστών στην Κύπρο θα εκκινήσει -καλώς εχόντων των πραγμάτων- από την 1η Αυγούστου του 2020.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Τονίζω το καλώς εχόντων των πραγμάτων αφού η Κυβέρνηση σε συνεργασία με την επιδημιολογική ομάδα έχει καταστήσει σαφές πως κάτι τέτοιο θα πραγματοποιηθεί μόνο εάν συνεχιστεί η βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες.

Το ερώτημα όμως που παραμένει -ιδιαίτερα για όσους βιοπορίζονται από τον τουρισμό- είναι κατά πόσο αυτή η κίνηση θα αποτελέσει πραγματική ‘τονωτική ένεση’ για τον τουρισμό και κατ’επέκταση για την οικονομία ή αν αυτό αποτελεί μια απέλπιδα προσπάθεια να σωθεί οτιδήποτε σώζεται από τη φετινή σεζόν.

Η προσωπική μου άποψη είναι πως πλέον μιλάμε καθαρά για ελαχιστοποίηση των ζημιών και το πλάνο που θα πρέπει να δημιουργηθεί οφείλει να είναι μακροπρόθεσμο και εξηγώ. Η οποιαδήποτε ροή τουριστών από τη Βρετανία -ακόμη και για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο- δεν πρόκειται να έχει την παραμικρή σχέση με αυτήν που έχουμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Κάτι που σημαίνει ότι αφενός θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός στήριξης των επιχειρήσεων που ασχολούνται με τον τουρισμό για να διατηρηθούν βιώσιμες ενώ αφετέρου θα πρέπει να καταστρωθεί νέο πλάνο που θα εντάσσει στοχευμένες καινοτομίες για προσέλκυση ταξιδιωτών πέραν της καλοκαιρινής περιόδου.

Για να συμβούν όλα αυτά χρειάζεται χρόνος, χρήμα αλλά πάνω απ’όλα όραμα. Έχω την εντύπωση ότι ο τύπος διακοπών που προσφέρουμε σε συνάρτηση με τις υπηρεσίες αλλά και τις εγκαταστάσεις παραπέμπει σε προηγούμενη δεκαετία και αποτελεί ένα από τους κυριότερους λόγους που έχουμε χάσει το συγκριτικό ‘πλεονέκτημα’ που είχαμε μέχρι πρότινος.

Οι πλείστες εικόνες ιδιαίτερα σε Πρωταρά και Αγία Νάπα μοιάζουν ‘αναλλοίωτες‘ στο πέρασμα του χρόνου και ίσως αυτή η τραγική συγκυρία να πρέπει να αποτελέσει το έναυσμα για αναβάθμιση αλλά και στόχευση σε διαφορετικό target group.

Έχουμε τις πρώτες ύλες, ας τις εκμεταλλευτούμε ανάλογα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top