ΠΟΛΙΤΙΚΗ

'Πυρά' Μαυρίδη σε Βέμπερ: 'Αρχιμαέστρος εντυπώσεων με παραπλανητικές παραστάσεις- Σύγκρουση με οποιονδήποτε για τα εθνικά θέματα'

'Πυρά' Μαυρίδη σε Βέμπερ: 'Αρχιμαέστρος εντυπώσεων με παραπλανητικές παραστάσεις- Σύγκρουση με οποιονδήποτε για τα εθνικά θέματα'

Ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα από τον Ευρωβουλευτή του ΔΗΚΟ, Κώστα Μαυρίδη, σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται στο Ευρωκοινοβούλιο για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, ενώ ταυτόχρονα στρέφει τα πυρά του στον επικεφαλή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρίδης, ο Βέμπερ  αναδεικνύεται 'αρχιμαέστρος' εντυπώσεων με παραπλανητικές παραστάσεις.

Αυτούσια η ανάρτηση του:

Όταν στο σχολείο διάβαζα για τις εμφύλιες διαμάχες και αιματοχυσίες ανάμεσα στους αγωνιστές του 1821, ενόσω βρισκόταν σε εξέλιξη η Επανάσταση κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, σπάραζε η καρδιά μου. Χαρακτηριστικά, το πρώτο δάνειο επί ανεξάρτητου κράτους κατασπαταλήθηκε στις εμφύλιες διαμάχες.

Διερωτώμουν τότε πώς μπορούσε να επικρατεί τόσο εκτυφλωτικό πάθος ενώπιον του ορατού κινδύνου ακύρωσης τόσων θυσιών στην Επανάσταση και τι θα έκανα, αν βρισκόμουν ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές του εμφυλίου.

Σήμερα είμαστε στο 2020, σχεδόν 200 χρόνια από το 1821. Μετά από έξι χρόνια παρουσίας μου στο Ευρωκοινοβούλιο, «έμαθα» ότι … «προασπιστής» των εθνικών θεμάτων απέναντι στην νεο-οθωμανική επεκτατική Τουρκία είναι… ο κ. Βέμπερ, Γερμανός επικεφαλής του Ευρ. Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) και όχι εμείς οι Ευρωβουλευτές από Κύπρο και Ελλάδα. Ο Βέμπερ κατηγορεί άλλες Πολιτικές Ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου ότι συμμαχούν με τον Ερντογάν, επειδή, όπως ισχυρίζεται, "μπλόκαραν ψήφισμα" καταδίκης της Τουρκίας που ο ίδιος ζήτησε.

Ιδού τα γεγονότα. Την περασμένη Δευτέρα (30/6/2020), με πρωτοβουλία μου έγινε σύσκεψη επικεφαλής κομμάτων (Ελλάδας-Κύπρου) στο Ευρωκοινοβούλιο με σκοπό την πανεθνική συνεννόηση. Στη συνεδρία τέθηκαν διάφοροι προβληματισμοί με επικρατέστερη σύγκλιση να εισηγηθούμε στις Πολιτικές μας Ομάδες συζήτηση για την Τουρκία στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, με ανοικτό το χρονικό σημείο ψηφίσματος ενόψει εξελίξεων.

Ακολούθως, σε προπαρασκευτική συνεδρία εκπροσώπων των Πολιτικών Ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου, συμφωνήθηκε η συμπερίληψη συζήτησης για τις τουρκικές προκλήσεις, στο οποίο συμφώνησε και η Ομάδα του ΕΛΚ. Την μεθεπόμενη μέρα, 2 Ιουλίου, σε διάσκεψη των επικεφαλής των Ομάδων, ο Βέμπερ (Πρόεδρος ΕΛΚ και χωρίς οποιαδήποτε συνεννόηση) πρότεινε να συμπεριληφθεί και ψήφισμα.

Ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ζήτησε από τον Βέμπερ να προτείνει την αντικατάσταση κάποιου ψηφίσματος από τα συμφωνηθέντα, με το προτεινόμενο ψήφισμα, αλλά ο Βέμπερ ΔΕΝ ανταποκρίθηκε. Ούτε έθεσε την πρότασή του στις Πολιτικές Ομάδες για ψηφοφορία. Μερικές ώρες αργότερα, ο Βέμπερ στιγμάτιζε όσους "μπλόκαραν το ψήφισμα καταδίκης της Τουρκίας"... και έκτοτε, "σφαζόμαστε" μεταξύ μας (Ελλαδίτες και Κύπριοι) καθώς μας παίζει σαν πιόνια στο σκάκι του ο Γερμανός πολιτικός.

Για τα εθνικά θέματα δεν διστάζω να συγκρουστώ με οποιονδήποτε, περιλαμβανομένης της Πολιτικής μου Ομάδας. Με επιλογή μου, δεν αναφέρω ονόματα δικών μας και άλλα σχετικά επειδή θέτω υπεράνω την ανάγκη εθνικής συνεννόησης ενόψει της νεο-οθωμανικής επεκτατικότητας.

Πάντως, ο Βέμπερ αναδεικνύεται αρχιμαέστρος εντυπώσεων με παραπλανητικές παραστάσεις. Θλίβεται … για την "αποτυχία απάντησης στις τουρκικές επιθέσεις", αλλά στηρίζει την Γερμανική Κυβέρνηση για πώληση έξι υπερσύγχρονων υποβρυχίων στην Τουρκία τα οποία θα χρησιμοποιήσει στην Αν. Μεσόγειο, εναντίον Ελλάδας και Κύπρου! Για αυτό το κορυφαίο θέμα, δεν υπήρξε οποιαδήποτε πρόταση του για συζήτηση ή ψήφισμα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top