Συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη με Σπέχαρ

Συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη με Σπέχαρ

Ξεκίνησε στις 10 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο και επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης του διεθνούς οργανισμού στο νησί (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Από κυπριακής πλευράς στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυριάκος Κούρος, και ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παναγιώτης Σεντώνας.

Η κ. Σπέχαρ συνοδεύεται από συνεργάτες της. Χθες Τρίτη (14/07) είχε συνάντηση στα κατεχόμενα με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Υπενθυμίζεται πως για την Τετάρτη, 29 Ιουλίου, είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.

Βάσει του προγράμματος που ανακοίνωσε ο Γερμανός προεδρεύων, πρέσβης Christoph Heusgen, στις 16 Ιουλίου πρόκειται να γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης η ενημέρωση των χωρών που συνεισφέρουν με προσωπικό στη δύναμη, και στις 20 Ιουλίου η ενημέρωση των μελών του Σ.Α. από την κ. Σπέχαρ, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Από ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο επίκεντρο ο Χριστοδουλίδης στην Αθήνα: Οι επαφές και τα μηνύματα με φόντο τις εξελίξεις

Στο επίκεντρο ο Χριστοδουλίδης στην Αθήνα: Οι επαφές και τα μηνύματα με φόντο τις εξελίξεις

Η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων ανέδειξε τη διαχρονική ενότητα του Ελληνισμού, δήλωσε την Παρασκευή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απευθυνθεί στο 16ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και θα συμμετάσχει στο The Europe Gulf Forum.

BEST OF TOTHEMAONLINE