ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΛΙΣΤΑ ΓΙΩΡΚΑΤΖΗ: Απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη δημοσιοποίηση ή μη της λίστας

ΛΙΣΤΑ ΓΙΩΡΚΑΤΖΗ: Απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη δημοσιοποίηση ή μη της λίστας

Απόφαση για την άμεση δημοσιοποίηση της «λίστας Γιωρκάτζη» για τα ΜΕΔ πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων (ΠΕΠ) ενέκρινε η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Μετά από μακρά συζήτηση, 31 παρόντες Βουλευτές ψήφισαν υπέρ.

Εξαιρέθηκαν και αποχώρησαν πριν την ψηφοφορία ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, το όνομα του οποίου δεν συμπεριλαμβάνεται στην λίστα, καθώς και όλοι οι Βουλευτές των οποίων τα ονόματα περιέχονται στη λίστα. Από τη ψηφοφορία επέλεξε εξάλλου να απέχει όλη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΕΛ, πλην της Ειρήνης Χαραλαμπίδου.

Η απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων αποστέλλεται σήμερα (17/07), στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σύμφωνα με το άρθρο 52 του Συντάγματος, για να αποφασίσει κατά πόσο αυτή θα δημοσιευθεί, κατά πόσο θα γίνει αναπομπή ή κατά πόσο θα κάνει αναφορά.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε σε τοποθέτησή του ότι ο ίδιος διαχειρίστηκε το όλο ζήτημα θεσμικά και όχι ως επικοινωνιολόγος  και σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, προσθέτοντας ότι επέλεξε να αποχωρήσει από την αίθουσα και να μην συμμετάσχει στη διαδικασία ψηφοφορίας.
 
«Το τελευταίο διάστημα πολλά ακούστηκαν και γράφησαν και για μένα, Πρόεδρο της Βουλής, σε σχέση με το θέμα της Λίστας. Αρκετοί είναι εκείνοι που μου απέδιδαν ευτελή ή ακόμη και ιδιοτελή κίνητρα. Αν τελικά η Λίστα δοθεί στη δημοσιότητα, θα φανεί η αλήθεια και ο πολίτης θα ξέρει», ανέφερε .
 
Και πάλιν όμως, πρόσθεσε, «ούτε ακόμη και αυτό, ενδεχομένως το προσωπικό μου συμφέρον, δεν είναι αρκετό για να με κάνει να ανατρέψω αρχές, αξίες και υποχρέωση απέναντι στη νομιμότητα, αρχές που είχα πάντα ως άνθρωπος, ως πολιτικός, ως Βουλευτής και ως Πρόεδρος της Βουλής. Έστω και ένα μόνο αθώο άνθρωπο να μπορέσω να προστατεύσω, για μένα αξίζει τον κόπο. Πολλώ μάλλον που, πιστεύω, δεν θα είναι ένας, θα είναι πολλοί». «Όσο για τους ενόχους, που βεβαίως και υπάρχουν, και στις κοινωνίες και στις λίστες, αυτοί θα πρέπει να βρεθούν και να πληρώσουν το τίμημα», σημείωσε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top