ΔΙΕΘΝΗ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ:Νέα αύξηση κρουσμάτων και θανάτων σε διάφορες χώρες

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ:Νέα αύξηση κρουσμάτων και θανάτων  σε διάφορες χώρες

Αυξήθηκαν οι θάνατοι και τα νέα περιστατικά κορωνοϊού σε Μεξικό, Γερμανία, Αυστραλία, ΗΠΑ και Βραζιλία.

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι κατέγραψε 736 θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 7.257 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα φθάνει ως τώρα τους 38.310 νεκρούς επί συνόλου 331.298 ανθρώπων που προσβλήθηκαν.

Στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης έχουν δηλώσει επανειλημμένα ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό πιθανόν είναι πολύ υψηλότερος στην πραγματικότητα από τα κρούσματα που έχουν διαγνωστεί, καθώς γίνονται συγκριτικά λίγα τεστ.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 529, φθάνοντας τα 201.372, σύμφωνα με τα δεδομένα για την επιδημιολογική κατάσταση τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.
 
Ο αριθμός των καταγεγραμμένων θανάτων στη χώρα αυξήθηκε κατά έναν και έφθασε τους 9.083, σύμφωνα με την καταμέτρηση.

Η δεύτερη πιο πολυπληθής πολιτεία της Αυστραλίας, η Βικτόρια, κατέγραψε σήμερα Σάββατο 217 νέα κρούσματα κορωνοϊού, έπειτα από ρεκόρ 428 κρουσμάτων που κατέγραψε χθες.
 
Ο Πρωθυπουργός της Βικτόρια Ντάνιελ Αντριους δήλωσε πως άλλοι δύο άνθρωποι πέθαναν από COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στην πολιτεία στους 34 από την αρχή της επιδημίας. Η γειτονική Νέα Νότια Ουαλία, η πιο πολυπληθής πολιτεία της χώρας, κατέγραψε σήμερα 15 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, χθες Παρασκευή, καταρρίφθηκε στις ΗΠΑ το θλιβερό ρεκόρ των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με πάνω από 77.638 να επιβεβαιώνονται, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.
 
Με βάση τα δεδομένα της σχολής αυτής ιατρικής που εδρεύει στη Βαλτιμόρη, ως χθες Παρασκευή στις 20:30 τοπική ώρα (03:30 σήμερα Σάββατο ώρα Κύπρου) είχαν διαγνωστεί σχεδόν 3,64 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό από την έναρξη της πανδημίας.
 
Τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν στην COVID-19 άλλοι 927 ασθενείς, με τους νεκρούς από την πανδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ να φθάνει έτσι τους 139.128.
 
Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν επί αρκετές εβδομάδες ένα ξέσπασμα λοιμώξεων στο νότιο και δυτικό τμήμα της χώρας. Στην Καλιφόρνια, αξιωματούχοι υγείας της Κομητείας του Λος Αντζελες ανέφεραν την Πέμπτη περισσότερες από 4.500 νέες λοιμώξεις σε 24 ώρες, αριθμός ρεκόρ. Στο Τέξας και την Αριζόνα, δύο πολιτείες όπου αυξάνονται καθημερινά οι θάνατοι από τον κορωνοϊό, οι τοπικές αρχές ζήτησαν να τους σταλούν φορτηγά ψυγεία ώστε να αυξηθεί η χωρητικότητα των νεκροτομείων. Σε μια συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, που θα μεταδοθεί την Κυριακή, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σε ερώτηση αν εξετάζει να επιβάλει μια εθνική εντολή για την υποχρεωτική χρήση μάσκας για την καταπολέμηση εξάπλωσης του ιού, απάντησε: "Οχι, θέλω οι άνθρωποι να έχουν μια κάποια ελευθερία και δεν πιστεύω σε αυτό."

Το Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι κατέγραψε τις προηγούμενες 24 ώρες 1.163 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 34.177 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
 
Στη χώρα που έχει υποστεί το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα από τον κορΩνοϊό έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα συνολικά 76.688 θάνατοι επί συνόλου 2.046.328 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί. Μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας θεωρεί υποτιμημένα σε σημαντικό βαθμό τα στοιχεία που ανακοινώνονται από τις βραζιλιάνικες υγειονομικές αρχές.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top