ΔΙΕΘΝΗ

Ακάθεκτη η πανδημία στις ΗΠΑ - Στη Βαρκελώνη οι πολίτες πήγαν παραλία αψηφώντας τις προτροπές για περιορισμό

Ακάθεκτη η πανδημία στις ΗΠΑ - Στη Βαρκελώνη οι πολίτες πήγαν παραλία αψηφώντας τις προτροπές για περιορισμό

Άλλα 63.872 νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν την Κυριακή στις ΗΠΑ, με το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να ξεπερνά τα 3,7 εκατομμύρια, καταδεικνύοντας ότι η χώρα υφίσταται από το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του Covid-19.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς, κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 24 ωρών, σημειώθηκαν άλλοι 514 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, με το σύνολο των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας να φθάνουν πλέον τους 140.474. Στις ΗΠΑ καταγράφονται πάνω από 60.000 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό ημερησίως τις τελευταίες δέκα ημέρες. Ο αριθμός των κρουσμάτων έφθασε τα 77.638 την Παρασκευή, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο.

Την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων νέου κορωνοϊού εκτινάσσεται στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος της χώρας Ντόναλντ Τραμπ υπεραμύνεται των απόψεών του, σύμφωνα με τις οποίες η νόσος θα "εξαφανιστεί" στο τέλος, ενώ δηλώνει ότι είναι αντίθετος στην ιδέα να επιβληθεί η χρήση της μάσκας σε εθνικό επίπεδο.

Στην Ιταλία, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσαν οι αρχές, το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στη χώρα ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό περιορίσθηκε στους τρεις, που αποτελεί τον χαμηλότερο αριθμό των τελευταίων πέντε μηνών. Παράλληλα, μείωση παρουσιάζει και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων. Χθες, είχαν ανακοινωθεί 249 κρούσματα, ενώ σήμερα 218. Συνολικά, από την αρχή της επιδημίας, στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους 35.045 άνθρωποι.

Εξάλλου, στην Βαρκελώνη, ο κόσμος έκανε ηλιοθεραπεία και έπαιζε με τη θάλασσα στις παραλίες την Κυριακή, αψηφώντας τις εκκλήσεις των καταλανικών αρχών στους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς τα κρούσματα νέου κορωνοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται σε μία από τις πλέον πληγείσες περιοχές της Ισπανίας.

Καθώς αστυνομικοί έκαναν περιπολίες φορώντας μάσκες για να βεβαιώσουν ότι τηρούνται οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, η παραλία Barceloneta, πόλος έλξης για τους τουρίστες, έφθασε στα όρια χωρητικότητας και χρειάστηκε να κλείσει για τους όσους λουόμενους ήθελαν να την επισκεφθούν χθες το απόγευμα.

Νωρίτερα την Κυριακή, οι αρχές προέτρεψαν περισσότερους από 96.000 κατοίκους τριών καταλανικών πόλεων να παραμείνουν στα σπίτια τους στο πλαίσιο υιοθέτησης σκληρότερης στάσης ενάντια στην κρίση.

Εξάλλου, τα αεροδρόμια της Βαυαρίας, μεταξύ αυτών εκείνο του Μονάχου, του δεύτερου μεγαλύτερου της Γερμανίας, θα προτείνουν σύντομα δωρεάν τεστ για τη νόσο Covid-19, κυρίως στους επιβάτες των αφίξεων, έγινε σήμερα γνωστό από τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ.

"Πιστεύω ότι πρέπει πραγματικά να επικεντρωθούμε στους ταξιδιώτες εκείνους που επιστρέφουν από διακοπές", είπε ο Σέντερ στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

Οι τοπικές αρχές εργάζονται για την εγκατάσταση των νέων κέντρων διεξαγωγής τεστ στα αεροδρόμια του κρατιδίου, τα οποία αναμένεται να είναι έτοιμα τις επόμενες ημέρες. "Όλος ο κόσμος θα μπορεί να υποβληθεί σε τεστ δωρεάν, οποιαδήποτε στιγμή", διευκρίνισε ο Σέντερ, επικεφαλής του CSU. Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, εκείνο της Φρανκφούρτης, διαθέτει ήδη κέντρο διεξαγωγής τεστ για τον νέο κορωνοϊό, όμως οι εξετάσεις αυτές κοστίζουν μεταξύ 59 και 139 ευρώ.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top