ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΜ. ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ: Συνέντευξη Πανίκου Πέτρου - 'Δημοψηφίσματα για φλέγοντα ζητήματα από τον μόνο ανεξάρτητο υποψήφιο'

ΔΗΜ. ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ: Συνέντευξη Πανίκου Πέτρου - 'Δημοψηφίσματα για φλέγοντα ζητήματα από τον μόνο ανεξάρτητο υποψήφιο'

Ο Πανίκος Πέτρου, παλιά καραβάνα στα τοπικοαυτοδιοικητικά της Αγλαντζιάς, είναι Δημοτικός Σύμβουλος τα τελευταία 14 χρόνια, με την Ανεξάρτητη Κίνηση Δημοτών Αγλαντζιάς. Μοιράζεται μαζί μας στο ThemaOnline τις θέσεις και το όραμά του ενόψει της υποψηφιότητάς του για την Δημαρχία.

Του Γιώργου Τάττη

Θέτοντας τον εαυτό του ενώπιον των πολιτών, κρατάει αποστάσεις από πολιτικά κόμματα, αφού επισημαίνει ότι είναι ο μόνος ανεξάρτητος υποψήφιος.

Παράλληλα, υπήρξε πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων για πολλά χρόνια, καθώς και πρόεδρος διαφόρων επιτροπών. Ονειρεύεται μια Αγλαντζιά «απαλλαγμένη από προβλήματα» δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη για «Πράσινο Σημείο» και σε προτάσεις που θα δώσουν μια συνολικότερη αναβάθμιση του Δήμου.

Η θέση του για την συνένωση των Δήμων, μέσω της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διαφοροποιείται αισθητά, τονίζοντας ότι «ο Δήμος πρέπει να παραμείνει ανεξάρτητος», ενώ προτείνει δημοψήφισμα μετά από ενημέρωση των δημοτών. Μια πρακτική που προτείνει και για μια σωρεία από άλλα θέματα που απασχολούν τους συνδημότες του.

Ποιά η σταδιοδρομία του Πανίκου Πέτρου στην τοπική αυτοδιοίκηση μέχρι τώρα;

Βρισκόμαστε στα κοινά, τα τελευταία 15 χρόνια. Το 2006 ιδρύσαμε την Ανεξάρτητη Κίνηση Δημοτών Αγλαντζιάς. Ηγούμαι αυτής της αγαπητής ομάδας και είμαι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος για τρεις συνεχόμενες θητείες. Ο κόσμος, μας στηρίζει και μας ψηφίζει! Αποτελούμε την τρίτη Δύναμη της Αγλαντζιάς με 11%, 2 δημοτικούς σύμβουλους και τον αντιπρόεδρο της Σχολικής Εφορείας.

Εάν μπορούσες να γράψεις το όραμά σου για τον Δήμο σε 3 γραμμές….
Οραματίζομαι μια Αγλαντζιά απαλλαγμένη από προβλήματα. Στόχος μου, είναι να βοηθήσω τους ανθρώπους για την ασφάλεια τους, την υγεία και το περιβάλλον.

Πού θα προσανατολιστούν οι κύριες παρεμβάσεις σας;
Η Αγλαντζιά να αποκτήσει «Πράσινο Σημείο». Καθαριότητα των Πάρκων. Αναβάθμιση Υπηρεσιών του Δήμου για καλύτερο συντονισμό και εξυπηρέτηση των δημοτών. Στο «Σκαλί» απαιτείται συντήρηση των σπηλιών και της μπουάτ, λόγω διάβρωσης των

βράχων.
Θέλουμε να ενωθεί το Αποχετευτικό με τους Συνοικισμούς μας. Aναβάθμιση του Νηπιαγωγείου μας, της Στέγης Ηλικιωμένων του Κολυμβητηρίου και του Αθλητικού Κέντρου. Επίσης να προσέξουμε τα άτομα με αναπηρίες και να έχουν πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου μας.

Πώς βλέπετε την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης; Ποιά η θέση σας για την δημιουργία ενός μητροπολιτικού Δήμου με συμμετοχή της Αγλαντζιάς; Πολλοί κάνουν λόγο για μετατροπή της Αγλαντζιάς σε φτωχό συγγενή.
H προσωπική μου άποψη, είναι ο Δήμος μας, να παραμείνει ανεξάρτητος. Δεν έχω πειστεί ακόμα περί του αντιθέτου. Θα προσπαθήσω να συγκεντρώσω όλη την πληροφόρηση γύρω από το θέμα. Θα ενημερώσω τους δημότες μας, για τα υπέρ και τα κατά μιας τέτοιας εξέλιξης και μετά θα θέσω το θέμα για δημοψήφισμα. Θέλουμε την ανάπτυξη της Αγλαντζιάς για να την κάνουμε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη!

Ποια η θέση σας για το φλέγον ζήτημα της επέκτασης του δρόμου από την Οδό Ομήρου προς την οδό Φυτωρίου και την ενδεχόμενη επέμβαση στο δάσος του πάρκου της Παιδαγωγικής Ακαδημίας;

Υπάρχουν δύο στρατόπεδα... Αυτοί που θέλουν να κοπούν δέντρα, για την επέκταση του δρόμου και αυτοί που δεν θέλουν τέτοια επέμβαση στο πάρκο.
Η θέση μας, όταν έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά τις εκλογές, είναι το ότι θα σεβαστούμε την απόφαση της πλειοψηφίας, μετά από ανοικτή ψηφοφορία.
Αν η τελική απόφαση είναι να κοπούν τα δέντρα, εμείς θα φροντίσουμε να φυτέψουμε δεκαπλάσιο αριθμό.

Ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αγλαντζιάς και πώς προτίθεστε να τα αξιοποιήσετε;
Η Αγλαντζιά έχει τα πάντα, με τεράστια ακίνητη περιουσία. Δικό της Δημοτικό Γήπεδο, Κολυμβητήριο, Αθλητικό Κέντρο, το Πολιτιστικό Κέντρο «Σκαλί» και το Πανεπιστήμιο Κύπρου με 15 χιλιάδες φοιτητές. Θα τα αξιοποιήσουμε όλα, για ένα καλύτερο αύριο!

Πώς διαφοροποιείται ο Πανίκος Πέτρου από τους ανθυποψήφιους/ες του;
Αυτό που με διαφοροποιεί από τους άλλους είναι το ότι είμαι ο μόνος ανεξάρτητος υποψήφιος, ο οποίος ούτε προέρχεται ούτε στηρίζεται από κάποιο πολιτικό κόμμα.

Ο Δήμαρχος να πηγαίνει στις γειτονιές, να ακούει και να προωθεί την άμεση επίλυση των προβλημάτων, κάτι που κάνω ως Δημοτικός Σύμβουλος τα τελευταία χρόνια. Αν εκλεγώ δεν θα είμαι Δήμαρχος της καρέκλας!!!

Γιώργος Τάττης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top