ΔΙΕΘΝΗ

Σκακιστής στη διεθνή σκηνή ο Ερντογάν δηλώνει ο Τραμπ και επικρίνει τον Μπάιντεν

Σκακιστής στη διεθνή σκηνή ο Ερντογάν δηλώνει ο Τραμπ και επικρίνει τον Μπάιντεν

«Σκακιστή στην διεθνή σκηνή» χαρακτήρισε τον Ταγίπ Ερντογάν, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας ότι ο ανθυποψήφιός του, Τζό Μπάιντεν έχει «εξαντληθεί διανοητικά».

Το πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού μεταδίδει ότι ο κ. Τραμπ σε τηλεφωνική του παρέμβαση στο δίκτυο Fox news είπε ότι ζούμε σε έναν κόσμο με πολύ έξυπνους ηγέτες. «Μεταξύ αυτών υπάρχουν ηγέτες που είναι σκακιστές στη διεθνή σκηνή, τους γνωρίζω. Παραδείγματος χάρη, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν». Ενώ αναφερόμενος στις δηλώσεις Μπάιντεν για τον κ. Ερντογάν που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας στην Τουρκία, ο κ. Τραμπ είπε ότι «σε αυτήν την περίπτωση (για τον Μπάιντεν), δεν μπορείτε να έχετε κάποιον (ως πρόεδρο) που δεν ξέρει καν πού είναι και δεν μπορεί να βγει και να μιλήσει».
 
Ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε ότι έχει καλές σχέσεις ο ίδιος με τον Τούρκο Πρόεδρο και μάλιστα κάποιοι ηγέτες τον παίρνουν τηλέφωνο για να μεσολαβήσει προς αυτόν γιατί «δεν τους ακούει».
 
Στο μεταξύ, η Χουριέτ γράφει σήμερα ότι έξι μήνες πριν την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία ο τότε Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν είχε επισκεφθεί την χώρα και είχε αναφέρει τότε στον γιο του αυτοεξόριστου σήμερα στην Γερμανία, Τούρκου δημοσιογράφου Τζιαν Ντοντάρ, ότι θα υπήρχαν ενέργειες για πραξικόπημα.
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην εφαρμογή Bylock που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιούλεν σε έναν διάλογο μεταξύ των Ριντβάν Κιζιλτεπέ και Μπαρμπαρός Κοτζιακούρτ, στις 2 Φεβρουαρίου 2016 γράφτηκε πως ο κ. Μπάιντεν είχε πει στον Εγκέ Ντουντάρ ότι «αυτός ο άνθρωπος (ο Ερντογάν) δεν μας ακούει εμάς αλλά υπάρχουν κάποιες ενδείξεις από τις ΤΕΔ».
 
Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο κ. Μπάιντεν που «είχε ενδείξεις μήνες πριν της 15η Ιουλίου», στην Τουρκία πήγε 9 ημέρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος και ζήτησε συγνώμη από τον Τούρκο Πρόεδρο γιατί άργησε να πραγματοποιήσει εκείνη την επίσκεψη.

Aπό ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top