BUSINESS NEWS

Λειτουργός λογιστηρίου : Η βαριά βιομηχανία της Κύπρου

Λειτουργός λογιστηρίου  : Η βαριά βιομηχανία της Κύπρου

Το τμήμα του λογιστηρίου έχει χάσει τον αρχικό τυπικό ρόλο του και βρίσκεται, πλέον, σε διαρκή αλληλεπίδραση με τα υπόλοιπα τμήματα της εταιρείας , κάνοντας την εργασία στο τμήμα να είναι σε ζήτηση, είτε ως λογιστής είτε ως βοηθός λογιστή.

 

Βασική αρμοδιότητα για τις θέσεις εργασίας στο λογιστήριο, είναι η εύρεση τρόπων για τη μείωση δαπανών και, παράλληλα, για την οικονομική της ανάπτυξη. Η ενημέρωση των λογιστικών βιβλίων και η συλλογή των πληρωμών αποτελούν εξίσου βασικά καθήκοντα της εργασίας στο λογιστήριο. Ταυτόχρονα, άλλες αρμοδιότητες ενός λογιστή περιλαμβάνουν:

Καθήκοντα

1. Καθημερινή καταχώρηση και έλεγχος παραστατικών
2. Παρακολούθηση Τραπεζικών Κινήσεων
3. Παρακολούθηση Λογιστικής Αποθήκης
4. Συμφωνία Πελατών – Προμηθευτών
5. Μηνιαία έκδοση αποτελεσμάτων προς ενημέρωση των Υπευθύνων
6. Διερεύνηση για τυχόν προβλήματα στις εργασίες της εταιρείας και προσπάθεια επίλυσής τους σε συνεργασία με τα υπόλοιπα τμήματα της εταιρείας



Προβλέψεις Απασχόλησης της Αρχής Ανθρώπινου Δυναμικού


Απαιτήσεις

1. Απόφοιτους προγράμματος Λογιστικής
2. Προϋπηρεσία τουλάχιστον 2 ετών σε οργανωμένο λογιστήριο.
3. Άριστη γνώση Αγγλικών.
4. Γνώσεις Η/Υ (Microsoft Windows, Word, Excel)
5. Γνώση ελληνικής και αγγλικής γλώσσας
6. Ευχάριστος, ευγενικός και εργατικός χαρακτήρας
7. Προηγούμενη πείρα και γνώση του προγράμματος λογιστικής θα θεωρηθεί επιπρόσθετο προσόν.



Ενδεικτικοί Τομείς Απασχόλησης Λειτουργών Λογιστηρίου βάση της Αρχής Ανθρώπινου Δυναμικού

 

Προοπτικές

Οι προοπτικές για τη ζήτηση λογιστών στο μέλλον φαίνονται θετικές, λόγω των εξελίξεων στην αγορά εργασίας. Οι αποδοχές των λογιστών διαφέρουν ανάλογα με την ειδίκευση και την εργασιακή εμπειρία. Ο λογιστής μπορεί να εργαστεί σε εταιρείες, δημόσιους ή τραπεζικούς οργανισμούς καθώς και σε επιχειρήσεις του δημοσίου ή της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Μπορεί να εργαστεί επίσης και ως ελεύθερος επαγγελματίας. Αρκετές φορές οι λογιστές ιδρύουν δικές τους εταιρείες και αναλαμβάνουν τα λογιστικά για πολλές μικρές εταιρείες ή ιδιώτες. Συχνά επίσης, ορισμένοι λογιστές που εργάζονται ως μισθωτοί σε εταιρείες, μπορούν να έχουν και δικό τους φοροτεχνικό γραφείο. Σήμερα, το επάγγελμα του λογιστή έχει διευρύνει τις αρμοδιότητές του, όντας σε συνεχή επαφή με τα υπόλοιπα εταιρικά τμήματα. Λόγω της εποχής, οι λογιστές πρέπει να κατέχουν τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις και να συμβαδίζουν με τις εξελίξεις. Για επιτυχημένη καριέρα στο λογιστήριο, πιστοποιήσεις όπως ACA, ACCA, CIMA, CIFPA (κάποιες για senior θέσεις), παίζουν σημαντικό ρόλο. Η εργασία στον λογιστικό κλάδο παραμένει δημοφιλής και περιζήτητη.

Περιβάλλον
Η εργασία του λογιστή είναι αρκετά τυποποιημένη. Την περίοδο προετοιμασίας των φορολογικών δηλώσεων, καθώς και στις περιπτώσεις που πρέπει να συνταχθεί ο ισολογισμός και τα αποτελέσματα χρήσεως, εργάζεται συνήθως περισσότερες ώρες και πολλές φορές κάτω από συνθήκες πίεσης και άγχους. Οι συνθήκες εργασίας στην επιχείρηση εξαρτώνται από το μέγεθος και το επίπεδο οργάνωσης της επιχείρησης. Όταν ο λογιστής εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας χρειάζεται να συναντιέται με τους πελάτες στον τόπο εργασίας τους και γι' αυτό είναι δυνατόν να υπάρχουν μετακινήσεις εντός πόλεως. Οι επισκέψεις επίσης στις εφορίες ή τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης για την κατάθεση των δηλώσεων είναι συχνές.

Οι λογιστές εργάζονται συνήθως σε γραφεία που είναι απομονωμένα από τους χώρους υποδοχής και εξυπηρέτησης πελατών, καθώς η εργασία τους είναι υπεύθυνη και απαιτεί προσοχή και αυτοσυγκέντρωση.

Τι είναι το e-Soft
To e-Soft είναι το κορυφαίο λογισμικό λογιστικής, το οποίο συνδυάζει πολυδιάστατες συναλλαγές, διαχείριση πιστωτικού ελέγχου, πρότυπα συναλλαγών, προϋπολογισμό, ανάλυση κόστους-κέντρου, εκθέσεις ΦΠΑ και πολλές άλλες λειτουργίες σε ένα φιλικό για το χρήστη περιβάλλον.


Γιατί να σπουδάσεις στο American College
1. Αξιολογημένο πρόγραμμα σπουδών

2. Δυνατότητα ετήσιας φοιτητική χορηγία μέχρι €3.420

3. Προσιτά δίδακτρα με ευκολίες πληρωμής

4. Ξεκάθαρη χρέωση από την αρχή

5. Προετοιμασία για εξετάσεις LCCI

6. Εκμάθηση λογισμικών e-Soft και Premiere Payroll

7. Προσοντούχοι καθηγητές με πολύχρονη εργασιακή πείρα

8. Δωρεάν επαγγελματικά σεμινάρια και διαλέξεις

9. Βραδινά μαθήματα

10. Ενεργό γραφείο καριέρας με υποστήριξη και για τους απόφοιτους

11. Ελληνική Γλώσσα Διδασκαλίας

12. Δυνατότητα Πρακτικής Άσκησης

13. Συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus+

 
Τι λένε οι φοιτητές μας

 


Για περισσότερες πληροφορίες επισκέψου την ιστοσελίδα www.ac.ac.cy ή επικοινώνησε στο 22368013.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top