ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus σε συνεργασία με τον ΠΑΣΥΞΕ και τον ΠΑΣΥΔΙΞΕ ανακοινώνει Υποτροφίες ύψους 50%

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus σε συνεργασία με τον ΠΑΣΥΞΕ και τον ΠΑΣΥΔΙΞΕ ανακοινώνει Υποτροφίες ύψους 50%

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus στηρίζει το ανθρώπινο δυναμικό της Τουριστικής Βιομηχανίας και σε συνεργασία με τον ΠΑΣΥΞΕ και τον ΠΑΣΥΔΙΞΕ ανακοινώνει Υποτροφίες 50%, σε συναφή με τον κλάδο μεταπτυχιακά προγράμματα για τους επαγγελματίες του τομέα.

Σε συνέχεια επικοινωνίας και διαβουλεύσεων με εκπροσώπους της Τουριστικής Βιομηχανίας, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα συνάντηση στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus με αντιπροσώπους του Παγκύπριoυ Συνδέσμου Ξενοδόχων και του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων, παρουσία του Προέδρου του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, του Πρύτανη και επιφανών ακαδημαϊκών του κλάδου Τουριστικών Προγραμμάτων του Πανεπιστημίου.


Στη συνάντηση συζητήθηκαν καίρια και βασικά ζητήματα της βιομηχανίας του τουρισμού με κοινή παραδοχή ότι ο τομέας του Τουρισμού διανύει μια από τις πιο δύσκολες κρίσεις ως επακόλουθο της πανδημίας. Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, έχοντας αναπτύξει διαχρονικά μια σημαντική σχέση και αλληλεπίδραση με τους εκπροσώπους του τομέα του τουρισμού, εξέφρασε την επιθυμία να στηρίξει τους επαγγελματίες της τουριστικής βιομηχανίας (μέλη του ΠΑΣΥΞΕ και ΠΑΣΥΔΙΞΕ), οι οποίοι επιθυμούν να επενδύσουν στην ακαδημαϊκή τους εξέλιξη, προσφέροντας πλάνα υποτροφιών στα προγράμματα σπουδών του.
Σε πνεύμα ομοφωνίας και συναντίληψης, συμφωνήθηκε πως οποιαδήποτε στρατηγική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας, θα πρέπει αναντίρρητα να περιέχει και πρακτικούς τρόπους αναβάθμισης της γνώσης και εμπειρίας του ανθρώπινου δυναμικού της βιομηχανίας, ώστε ο τομέας να καταστεί πιο ανταγωνιστικός σε σχέση με άλλους προορισμούς, ειδικότερα σε γειτονικές χώρες.


Συγκεκριμένα το UCLan Cyprus θα προσφέρει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Διεθνούς Τουρισμού, Φιλοξενίας και Διοργάνωσης Εκδηλώσεων (ΜΑ Internship in International Tourism, Hospitality and Event Management) σε όλα τα μέλη του κλάδου, με υποτροφία ύψους 50% και τελικά δίδακτρα €5.250 (αρχικά δίδακτρα €10,500) για όλη τη διάρκεια του προγράμματος για εισδοχή τον Οκτώβριο 2020*.


Η παρακολούθηση του μεταπτυχιακού προγράμματος είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες των επαγγελματιών του τομέα και προσφέρεται με ευέλικτη φοίτηση.
Ο Γενικός Διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων, κύριος Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης χαιρετίζει την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας ότι «είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν τέτοιου επιπέδου προγράμματα τα οποία συμβάλλουν στην αναβάθμιση του Ξενοδοχειακού και ευρύτερα του Τουριστικού Προϊόντος της χώρας μας, αφού οι απόφοιτοι τέτοιων σπουδών αποτελούν και τους πρεσβευτές αυτού».
Ο κ. Μάριος Έλληνας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων και Γενικός Διευθυντής του ξενοδοχείου Golden Bay στη Λάρνακα συγχάρηκε το Πανεπιστήμιο για την ενέργειά του και δήλωσε ότι «είναι μια ευκαιρία για τα στελέχη της Τουριστικής Βιομηχανίας να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους, ειδικά αυτή την εποχή που η Τουριστική Bιομηχανία βρίσκεται σε σχεδόν παντελή απραξία και διαθέτουν μπόλικο ελεύθερο χρόνο. Εκ των πραγμάτων, δεν αναμένεται επανεκκίνηση του τουρισμού και της οικονομίας τουλάχιστον πριν την άνοιξη 2021 στην καλύτερη περίπτωση και θα ήταν πολύ χρήσιμο αν τα στελέχη αξιοποιούσαν τον χρόνο τους για βελτίωση των γνώσεών τους και ακαδημαϊκών τους προσόντων ούτως ώστε όταν επανεκκινήσει η βιομηχανία να τους βρει προετοιμασμένους και βελτιωμένους».


Για οποιεσδήποτε απορίες και διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το τμήμα εισδοχής φοιτητών του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, στο τηλέφωνο 24694000 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]


*Διευκρινίζεται ότι η πιο πάνω προσφορά ισχύει εφόσον πληρούνται τα κριτήρια εισδοχής του Πανεπιστημίου.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top