Ντι Μάιο: Αποδείξαμε την αλληλεγγύη μας προς την Κύπρο και την Ελλάδα

Ντι Μάιο: Αποδείξαμε την αλληλεγγύη μας προς την Κύπρο και την Ελλάδα

Ο υπουργός ΅Εξωτερικών της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο, σε συνέντευξή του στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Formiche, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και στην προκλητική στάση της Τουρκίας.

Πιο αναλυτικά, ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας τόνισε:

«Παρακολουθούμε με ύψιστη προσοχή τα όσα συμβαίνουν στην ανατολική Μεσόγειο. Πρόσφατα, είχα την ευκαιρία να ανταλλάξω απόψεις επί αυτού του θέματος με τους ευρωπαίους ομολόγους μου στο Βερολίνο. Η στάση της Ιταλίας επί του θέματος δεν άλλαξε: αποδείξαμε την αλληλεγγύη μας προς την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά πιστεύουμε ακράδαντα ότι η καταδίκη των μονομερών πράξεων, πρέπει να συνοδεύεται από την προσπάθεια να αποφευχθεί μια δυναμική που οδηγεί στην κορύφωση της έντασης».

Παράλληλα, ο Λουίτζι Ντι Μάιο πρόσθεσε:

«Με τον στόχο αυτό, στηρίζουμε την αποστολή του Ύπατου Εκπροσώπου Μπορέλ να εντοπίσει μια πιο εποικοδομητική προσέγγιση, η οποία να στοχεύει στην αντιμετώπιση της βαθιάς αιτίας των σημερινών εντάσεων, δηλαδή τον καθορισμό, μεταξύ Αθήνας και 'Αγκυρας, των αμοιβαίων θαλάσσιων δικαιοδοσιών, αλλά και το Κυπριακό».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κύκλωμα βαρυποινίτη: Τα ναρκωτικά, η προστασία και η προέλευση του πίνακα - Το... χαρτί της υπεράσπισης και η ανανέωση κράτησης

Κύκλωμα βαρυποινίτη: Τα ναρκωτικά, η προστασία και η προέλευση του πίνακα - Το... χαρτί της υπεράσπισης και η ανανέωση κράτησης

Παράταση έξι ημερών στην κράτηση τριών υπόπτων για διερευνώμενη υπόθεση δράσης κυκλώματος εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών αποφάσισε το Σάββατο το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, ύστερα από την ολοκλήρωση πολύωρης διαδικασίας που είχε ξεκινήσει από νωρίς το πρωί της ίδιας ημέρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE