ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛIΔΗΣ: 'Κράτος μέλος της Ε.Ε πρότεινε συμβιβαστική εισήγηση για τις προτάσεις της Κύπρου' - Τι είπε για το 'κυπριακό βέτο' - VIDEO

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛIΔΗΣ: 'Κράτος μέλος της Ε.Ε πρότεινε συμβιβαστική εισήγηση για τις προτάσεις της Κύπρου' - Τι είπε για το 'κυπριακό βέτο'  - VIDEO

Για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε και όλα τα θέματα που αφορούν την Κύπρο μίλησε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, καλώντας την Ε.Ε. να αντιδράσει ουσιαστικά.

Μιλώντας στο Euronews και την δημοσιογράφο Έφη Κουτσοκώστα σχετικά με το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το αν έθεσε βέτο η Κύπρος για τις κυρώσεις εναντίον της Λευκορωσίας, ο κ. Χριστοδουλίδης απάντησε ότι η Κύπρος θέλει να τηρηθεί η συμφωνία του Βερολίνου, όπως προχωρήσουν παράλληλα οι προτάσεις για τη Λευκορωσία και οι προτάσεις που υπέβαλε η Κυπριακή Δημοκρατία.

Την ίδια στιγμή ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι ‘Ένα κράτος μέλος της ΕΕ πρότεινε μία συμβιβαστική εισήγηση σε σχέση με τις προτάσεις που υπέβαλε η Κύπρος, ανταποκριθήκαμε θετικά αλλά και πάλι δεν κατέστη εφικτό να προχωρήσει η υλοποίηση της κοινής πολιτικής συναντίληψης που επιτεύχθηκε στο Βερολίνο’.

Όσον αφορά τις τουρκικές προκλήσεις, ο ΥΠΕΞ ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξει ουσιαστική αντίδραση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ για το Κυπριακό σημείωσε ότι οι συνομιλίες πρέπει να επαναρχίσουν απ' εκεί που σταμάτησαν στο Κραν Μοντανά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top