ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχίζει η θωράκιση του παραλιακού μετώπου Κισσόνεργας για αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων

Αρχίζει η θωράκιση του παραλιακού μετώπου Κισσόνεργας για αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων

Στη θωράκιση του παραλιακού μετώπου της Κισσόνεργας  προχωρεί το Τμήμα Δημοσίων Έργων μετά από αλλεπάλληλα αιτήματα  του κοινοτικού συμβουλίου Κισσόνεργας, προς αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων. 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο πρόεδρος του Κ.Σ. Κισσόνεργας Γιώργος Στυλιανού ανέφερε πως μετά από τα προβλήματα που προκαλούσαν οι έντονες θαλασσοταραχές την χειμερινή περίοδο στον παραλιακό πεζόδρομο που ενώνει την Κισσόνεργα με την Πέγεια, τα δημόσια έργα προχωρούν σε θωράκιση του παραλιακού μετώπου ώστε να αποτραπούν οι ζημιές, αλλά  και προς διευκόλυνση της κυκλοφορίας. 

Θεωρούμε είπε, “ότι είναι ένα έργο που έπρεπε να γίνει εδώ και πολύ καιρό” αφού όπως εξήγησε, λόγω της θαλασσοταραχής,” προκαλούνταν πολλά προβλήματα με την αποκοπή του δρόμου και τη διοχέτευση της κυκλοφορίας από χωματόδρομο”.

Ενδεικτικά, ο κοινοτάρχης της Κισσόνεργας, αναφέρθηκε και σε θαλασσοταραχή στο παρελθόν,  όπου τα κύματα μετακίνησαν ακόμη και την προσωρινή προστασία που είχε γίνει από βράχους και προκάλεσα ζημιά στον δρόμο. Για μερικούς μήνες, πρόσθεσε, η οδική αρτηρία που συνδέει την Πάφο με τον Κόλπο των Κοραλλίων και την Πέγεια είχε υποστεί μεγάλη ζημιά, και τα οχήματα χρησιμοποιούσαν ένα παρακαμπτήριο χωματόδρομο με τα συνεπακόλουθα προβλήματα.

Θεωρούμε, είπε, ότι είναι ένα έργο που έπρεπε να γίνει.

Με τις σχετικές εργασίες στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο το οποίο ανήκει στα Δημόσια Έργα , είπε ο κ. Στυλιανού, θα γίνει θωράκιση του παραλιακού μετώπου και  ενίσχυση της ακτογραμμής με στόχο την προετοιμασία για την επερχόμενη περίοδο. Λόγω της κακοκαιρίας τη χειμερινή περίοδο, συμπλήρωσε, το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο αποκοπτόταν δύο με τρεις φορές. 

Στα αιτήματα του Κ.Σ. Κισσόνεργας είπε ο κ. Στυλιανού συμπεριλαμβάνεται και η αλλαγή του κιγκλιδώματος το οποίο έχει οξειδωθεί και είναι πολύ επικίνδυνο. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της χειμερινής περιόδου. 

Ακολούθως αναφέρθηκε και στο σοβαρότατο πρόβλημα διάβρωσης που παρουσιάζει η παραλία των Ποτίμων. Η παραλία, που βρίσκεται στο βορειοδυτικό μέτωπο της Πάφου χρήζει βελτίωσης, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κισσόνεργας Γιώργος Στυλιανού, ωστόσο το αίτημα της κοινοτικής αρχής βρίσκεται στην αναμονή της εξέλιξης για την κατασκευή της Μαρίνας.

Σύμφωνα με τα πορίσματα της  μελέτης που ζητήθηκε από το Τμήμα Δημοσίων Έργων, το πρόβλημα διάβρωσης είναι πολύ σοβαρό, και επιβάλλεται να δοθεί προτεραιότητα για προστασία της ακτογραμμής της παραλίας των Ποτίμων. Ο κ. Στυλιανού είπε πως με την προστασία που εισηγείται η μελέτη, δηλαδή την τοποθέτηση 10 κυματοθραυστών και τη βελτίωση της παραλίας με τεχνητό εμπλουτισμό και φερτή άμμο, αλλά και τη φυσική συσσώρευση άμμου λόγω των κυματοθραυστών, η παραλία των Ποτίμων θα γίνει η καλύτερη παραλία στην Πάφο, εξυπηρετώντας τόσο ντόπιους όσο και τουρίστες, και θα είναι σημείο αναφοράς για όλη την επαρχία.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top