ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάχη μεταξύ οργανωμένων ασθενών και δημόσιων ιατρών για καταγγελίες δυσλειτουργίας - Παρενέβη ο υπ. Υγείας

Μάχη μεταξύ οργανωμένων ασθενών και δημόσιων ιατρών για καταγγελίες δυσλειτουργίας - Παρενέβη ο υπ. Υγείας

Κυριολεκτικά «πόλεμος» μαίνεται μεταξύ της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ), των κυβερνητικών ιατρών, με τον υπουργό Υγείας να παρεμβαίνει προς αποκατάσταση της τάξης, επισημαίνοντας τις αναγκαίες διευκρινίσεις.

Επιμέλεια: Γιώργος Τάττης

Καταγγελίες από οργανωμένους ασθενείς

Το ζητούμενο όμως παραμένει και δεν είναι τίποτα άλλο, από την ανάγκη για άμεση διερεύνηση των καταγγελιών ασθενών που έχουν συνοψιστεί από το «Παρατηρητήριο δικαιωμάτων των ασθενών» το οποίο λειτουργεί εδώ και καιρό η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου. Οι εν λόγω καταγγελίες έχουν καταγραφεί σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» και αφορούν τουλάχιστον 10 καταγγελίες για παρατυπίες που γίνονται τόσο από γιατρούς συμβεβλημένους με το ΓΕΣΥ, όσο και για τα δημόσια νοσηλευτήρια και τις παθογένειες που αντιμετωπίζουν.

Επιπρόσθετα, γίνεται λόγος για ταλαιπωρία αρκετών ασθενών που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις, οι οποίοι αναγκάζονται να μεταβαίνουν σε άλλες πόλεις για εξεύρεση της απαραίτητης φαρμακευτικής αγωγής.

Σημειώνουμε πως ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ασθενών κ. Μάριος Κουλουμάς έκανε λόγο για νοοτροπίες που χρονίζουν και σχετίζονται με «δεκαετίες ακαταστασίας στον τομέα της υγείας στην Κύπρο». Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «πολλές φορές οι ίδιοι οι ασθενείς επιτρέπουν σε ορισμένους να τους εκμεταλλευθούν, αφού είτε δεν γνωρίζουν τα δικαιώματά τους, είτε νιώθουν ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από αυτήν που βρίσκεται τη συγκεκριμένη στιγμή μπροστά τους».

Απαντάει με πυρά η ΠΑΣΥΚΙ

Με ανακοίνωση της η ΠΑΣΥΚΙ, κάνει λόγο για «μη τεκμηριωμένες καταγγελίες», ενώ οι κυβερνητικοί ιατροί στρέφουν τα πυρά τους προς τον κ. Κουλουμά, γράφοντας πως «το περιεχόμενο των συγκεκριμένων τοποθετήσεων και δηλώσεων δημιουργούν περίεργους συνειρμούς, αφού κατεξοχήν πλήττουν τα Δημόσια Νοσηλευτήρια χώρο στον οποίο εργάζεται και υποτίθεται θα έπρεπε να στηρίζει. Είναι ιδιαίτερα άξιο απορίας η εμμονική και επιλεκτική εστίαση του προέδρου της ΟΣΑΚ προς τους γιατρούς των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων».

Τοποθετείται ο Υπουργός Υγείας

Με δημόσια τοποθέτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου επισημαίνει πως τα παράπονα πρέπει να κατατεθούν στο ΔΣ του ΓΕΣΥ και στον Επίτροπο Εποπτείας ΓεΣΥ αλλά και στο Υπουργείο Υγείας. Επίσης, προσθέτει ότι οι καταγγελίες που αφορούν τη συμπεριφορά ιατρών θα πρέπει να υποβάλλονται στην επιτροπή δεοντολογίας του Παγκύπριου Ιατρικού Σύλλογου - ΠΙΣ, που είναι η πλέον αρμόδια.

'

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top