LIKE ONLINE

Απίστευτο! Αυτή η ηλικιωμένη είναι 100 χρονών και η καλύτερη κολυμβήτρια στον κόσμο (VIDEO)

Απίστευτο! Αυτή η ηλικιωμένη είναι 100 χρονών και η καλύτερη κολυμβήτρια στον κόσμο (VIDEO)

Άρχισε να κολυμπά σε ηλικία 82 ετών και από τότε έχει καταρρίψει όλα τα ρεκόρ. Απόδειξη ότι μπορούμε να κάνουμε τα πάντα, αν προσέχουμε και φροντίζουμε λίγο το σώμα μας και την υγεία μας.

Η Μιέκο Ναγκαόκα γεννήθηκε το 1914 και μόλις το 1996 ανακάλυψε την αγάπη της για την πισίνα και την κολύμβηση. Αν και έχει κατά λίγο ξεπεράσει τον έναν αιώνα ζωής, δεν φοβάται να προσπαθήσει το ακατόρθωτο και τελικά να αποδείξει πως είναι εφικτό.

Τι κατάφερε; Να γίνει η πρώτη κολυμβήτρια που αγωνίστηκε και τερμάτισε στα 1.500 μέτρα ελεύθερου σε 25άρα πισίνα. Για να φτάσει στο τέλος χρειάστηκε μια ώρα, 15 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα και φυσικά ήταν η μοναδική αθλήτρια στην κατηγορία 100-104 ετών. Απαραίτητη, όπως καταλαβαίνετε, ήταν η παρουσία γιατρού και ναυαγοσώστη.

Την ίδια στιγμή, το παγκόσμιο ρεκόρ στα 1.500 ελεύθερο σε 50άρα πισίνα κατέρριπτε η 18χρονη Κέιτι Λεντέκι, με χρόνο 15 λεπτά, 28 δευτερόλεπτα και 36 δέκατα. Ήταν μια περίπου ώρα δηλαδή  πιο γρήγορη από την Μιέκο, η οποία όμως της ρίχνει και 82 χρόνια.

“Νιώθω ανακουφισμένη που κατάφερα να ολοκληρώσω τον αγώνα. Δεν πίστευα ποτέ πως θα μπορούσα να κολυμπήσω 1.500 μέτρα σερί. Θέλω να κολυμπάω τουλάχιστον μέχρι τα 105. Αν ζήσω μέχρι τότε", δήλωσε η Μιέκο μετά τον αγώνα της.

Προφανώς, αυτή η επιτυχία της αναμένεται να αναγνωριστεί από το βιβλίο των ρεκόρ Guinness αφού δύσκολα θα συναντήσει κανείς κάτι αντίστοιχο. Σύμφωνα με το προφίλ της, μάλιστα, η Μιέκο προπονείται τέσσερις φορές την εβδομάδα από δύο ώρες!

Φυσικά, στην χώρα της είναι διάσημη, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε και το βιβλίο της με τίτλο “Είμαι 100 χρονών και η καλύτερη κολυμβήτρια στον κόσμο”, το οποίο ανήκει στα φετινά μπεστ σέλερ της πατρίδας της.

Και να σκεφτεί κανείς πως όλα αυτά ξεκίνησαν επειδή η κολύμβηση της συστήθηκε ως θεραπεία για τα γόνατά της...

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top