Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις πραγματοποίησαν στη Μεσόγειο η Αίγυπτος και η Γαλλία

Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις πραγματοποίησαν στη Μεσόγειο η Αίγυπτος και η Γαλλία

Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις πραγματοποίησαν στη Μεσόγειο Θάλασσα η Αίγυπτος και η Γαλλία, οι οποίες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων, αποσκοπούν στην ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών, καθώς και στη διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή της Μεσογείου. 

Η άσκηση περιελάμβανε πολλές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, όπως η προστασία περιοχής από την απειλή των υποβρυχίων τη νύχτα, εκπαίδευση ηλεκτρονικού πολέμου, καθώς και εκπαίδευση για την αντιμετώπιση και την αποτροπή ασύμμετρων απειλών. 
 
Συμμετείχαν μεταξύ άλλων η φρεγάτα FREMM της Αιγύπτου Tahya Misr και το νέο υποβρύχιο Type-209/1400 και η γαλλική φρεγάτα Latouche-Tréville. 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ιστορική μέρα για την Κύπρο: Πρώτη επίσκεψη Προέδρου των ΗΑΕ – Τι αλλάζει στις σχέσεις των δύο χωρών

Ιστορική μέρα για την Κύπρο: Πρώτη επίσκεψη Προέδρου των ΗΑΕ – Τι αλλάζει στις σχέσεις των δύο χωρών

Σήμερα, 14 Δεκεμβρίου 2025, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σεΐχης Mohammed bin Zayed al Nahyan, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη. Πρόκειται για ιστορική επίσκεψη, την πρώτη του Προέδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Κύπρο, η οποία επιβεβαιώνει με τον πλέον επίσημο τρόπο την νέα δυναμική που αναπτύσσεται στις σχέσεις των δυο χωρών αλλά και το στρατηγικό βάθος και την ωριμότητα που έχουν αποκτήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE