ΔΙΕΘΝΗ

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Σοβαρές απώλειες και για Αζέρους -Νεκροί 64 μαχητές που έστειλε ο Ερντογάν -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Σοβαρές απώλειες και για Αζέρους -Νεκροί 64 μαχητές που έστειλε ο Ερντογάν -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σοβαρές είναι και οι απώλειες του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκρόνο Καραμπάχ.

Αυτό προκύπτει από οπτικό υλικό που δημοσιεύει διαρκώς το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας και παρουσιάζει σορούς στρατιωτών που μάχονται με το Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή.

Απώλειες υπάρχουν και για τους μισθοφόρους που στέλνει στην περιοχή ο Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 1.200 Σύροι, οι οποίοι είχαν πολεμήσει εναντίον της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ, στάλθηκαν από την Τουρκία να πολεμήσουν στο πλευρό των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν εναντίον των αυτονομιστών, που υποστηρίζονται από το Γερεβάν.

Η εν λόγω μη κυβερνητική οργάνωση ανέφερε το Σάββατο (03/10) πως τουλάχιστον 64 μαχητές από τη Συρία, που υποστηρίζονται από την Τουρκία, έχουν σκοτωθεί στο Ναγκόρνο Καραμπάχ μετά το ξέσπασμα των εχθροπραξιών ανάμεσα στους Αζέρους και τους Αρμένιους στον θύλακα που ελέγχουν οι αυτονομιστές.

1. Απόσπασμα από VIDEO του Υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας. Παρουσιάζει Αζέρους στρατιώτες να κινούνται σε συγκεκριμένη περιοχή στο Αρτσάχ (βλ. συνέχεια πιο κάτω).

Από την 27η Σεπτεμβρίου μαίνονται σφοδρές μάχες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπου ζουν κατά πλειονότητα Αρμένιοι οι οποίοι αποσχίστηκαν από το Αζερμπαϊτζάν, γεγονός που οδήγησε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 στο ξέσπασμα ένοπλης σύρραξης με τουλάχιστον 30.000 νεκρούς.

2. Ακολουθούν ταυτόχρονες εκρήξεις και επίθεση από τους Αρμένιους (βλ. τη συνέχεια πιο κάτω). 

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε την Παρασκευή ότι περίπου 300 «τζιχαντιστές» έφυγαν από τη Συρία και πήγαν στο Αζερμπαϊτζάν να πολεμήσουν περνώντας από την Τουρκία, κρίνοντας πως ξεπεράστηκε μια «κόκκινη γραμμή».

3. Σοροί Αζέρων στρατιωτών παρουσιάζονται στο ίδιο VIDEO από την εν λόγω επίθεση. 

Το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε την Κυριακή πως αρμενικές δυνάμεις βομβάρδισαν τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του, Γκάντζα, με το ΥΠΕΞ της χώρας να κάνει λόγο για έναν άμαχο νεκρό και τέσσερις τραυματίες από επίθεση με ρουκέτες.

Η Αρμενία διέψευσε πως εξαπέλυσε πυρά «οποιουδήποτε είδους» εναντίον του Αζερμπαϊτζάν, μα ο ηγέτης του Ναγκόρνο Καραμπάχ- αρμενικού θύλακα που έχει αποσχιστεί από το Αζερμπαϊτζάν- είπε ότι οι δυνάμεις του κατέστρεψαν μια στρατιωτική αεροπορική βάση στη Γκάντζα. Παράλληλα, βοηθός του Αζέρου προέδρου Αλίγιεφ είπε ότι το Αζερμπαϊτζάν θα καταστρέψει στρατιωτικούς στόχους στην Αρμενία από όπου βομβαρδίζονται αζερικές πόλεις, ενώ ο Αζέρος υπουργός Άμυνας, Ζακίρ Χασάνοφ, είπε πως «τα πυρά στο αζερικό έδαφος από το αρμενικό έδαφος είναι ξεκάθαρα προκλητικά και επεκτείνουν τη ζώνη εχθροπραξιών».

Τραυματίες Αζέροι στρατιώτες, σε άσχημη κατάσταση, οπισθοχωρούν. 

Σύροι μισθοφόροι παρουσιάζονται σε VIDEO να βρίσκονται στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και να παροτρύνουν κι άλλους να μεταβούν εκεί.

Αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας των Αζέρων, παρουσιάζεται σε VIDEO του Υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας, να καταστρέφεται. Στη φωτογραφία φαίνονται τα τροχιοδεικτικά βλήματα, όπως και αυτό το οποίο εν τέλει κατέστρεψε το αεροσκάφος.

* Αρκετά VIDEO που έχουμε στη διάθεσή μας παρουσιάζουν απώλειες Αζέρων. Για ευνόητους λόγους δεν μπορούμε να τα δημοσιεύσουμε.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top