Στην Κύπρο ο Ιταλός ΥΠΑΜ για συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογο του

Στην Κύπρο ο Ιταλός ΥΠΑΜ για συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογο του

Επίσημη μονοήμερη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Πέμπτη 08/10, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο Υπουργός Άμυνας της Ιταλίας Λορέντσο Γκουερίνι για συνομιλίες με τον Υπουργό Άμυνας Χαράλαμπο Πετρίδη σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ειδικότερα, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, κατά τη συνάντηση των δύο Υπουργών Άμυνας, που θα γίνει το μεσημέρι της Πέμπτης, θα συζητηθούν η επέκταση της συνεργασίας των δύο χωρών σε αμυντικά θέματα, καθώς και το θέμα της παρουσίας ευρωπαϊκών ναυτικών δυνάμεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

O Ιταλός Υπουργός Άμυνας θα αναχωρήσει από την Κύπρο το απόγευμα της ίδιας ημέρας.
 
Ο κ. Γκουερίνι είχε δηλώσει πρόσφατα ότι «η αποφασιστικότητα που δείχνει η Τουρκία αποτελεί έναν εν δυνάμει κίνδυνο, λόγω της αύξησης της έντασης που μπορεί να προκαλέσει».
 
Είπε ακόμη ότι «τις τελευταίες εβδομάδες είχαμε στιγμές κρίσιμης και ουσιαστικής κορύφωσης της έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, που προκάλεσαν και εντάσεις με τη Γαλλία».
 
Επιπλέον, ο κ. Γκουερίνι είχε αναφέρει ότι «η συμπεριφορά της Τουρκίας είναι ένα στοιχείο δυσκολίας το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε με διάλογο» και πρόσθεσε πως αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνει και η Ατλαντική Συμμαχία. «Και στο εσωτερικό της, η Ιταλία προσπάθησε να παίξει έναν ισορροπημένο ρόλο, με στόχο την αναζήτηση της ισορροπίας», συμπλήρωσε ο Ιταλός ΥΠΑΜ.

Aπό ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Live: Απαντά στον Τραμπ η Τεχεράνη – «Aναζητούμε νέους αμερικανικούς στόχους να χτυπήσουμε» - Σε επιφυλακή παραμένει η Κύπρος

Live: Απαντά στον Τραμπ η Τεχεράνη – «Aναζητούμε νέους αμερικανικούς στόχους να χτυπήσουμε» - Σε επιφυλακή παραμένει η Κύπρος

Η Μέση Ανατολή έχει πάρει φωτιά και η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ να εξαπολύουν συνεχείς επιθέσεις σε Ιράν και Λίβανο, την ώρα που η Τεχεράνη και η Χεζμπολάχ χτυπούν στο Τελ Αβίβ και στις χώρες του Κόλπου.  Παράλληλα σε επιφυλακή παραμένει η Κύπρος, με τις βρετανικές βάσεις να έχουν τεθεί σε καθεστώς αυξημένης ετοιμότητας, ενώ την ίδια ώρα αφίχθηκαν και ελικόπτερα τύπου Wildcat. Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις πιο κάτω:

BEST OF TOTHEMAONLINE