ΚΥΠΡΟΣ-ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Ανακοινώθηκε ότι ανοίγουν το παραλιακό μέτωπό της Αμμοχώστου

ΚΥΠΡΟΣ-ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Ανακοινώθηκε ότι ανοίγουν το παραλιακό μέτωπό της Αμμοχώστου

Πέντε μέρες πριν από τις ψευδοεκλογές στα κατεχόμενα  ο ψευδοπρωθυπουργός Ερσίν Τατάρ μετέβη στην Τουρκία για συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν.

Ο «εκλεκτός» του σουλτάνου μαζί με τον ίδιο σε συνέντευξη τύπου ανακοίνωσαν πως λήφθηκε η απόφαση για άνοιγμα του παραλιακού μετώπου της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Συγκεκριμένα ο Τατάρ ανέφερε: «Κάνουμε το πρώτο βήμα σύμφωνα με τον οδικό μας χάρτη και ανοίγουμε την παράκτια ζώνη.Το κοινό θα μπορεί να εκμεταλλευτεί την ακτή από την Πέμπτη.»

Ο Ερντογάν από τη μεριά του ανέφερε: «Συγχαίρω όλους τους Τουρκοκύπριους λαούς για αυτήν την όμορφη εξέλιξη»

Η είδηση είναι ήδη πρωτοσέλιο σε όλες τις ιστοσελίδες των κατεχομένων.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Η τριμερής Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν και οι καθοριστικές κινήσεις της Ολγκίν - Μετριοπάθεια με «αστερίσκους»

Κυπριακό: Η τριμερής Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν και οι καθοριστικές κινήσεις της Ολγκίν - Μετριοπάθεια με «αστερίσκους»

Η πρόσφατη τριμερής συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν, παρουσία της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν, σηματοδοτεί μια φαινομενική ανάκαμψη του διαλόγου για το Κυπριακό. Ωστόσο, η εικόνα των δύο ηγετών στο ίδιο τραπέζι, αν και θετική επικοινωνιακά, κρύβει εντάσεις και στρατηγικές αμφισημίες που δύσκολα μπορούν να ξεπεραστούν χωρίς σαφείς δεσμεύσεις.